У будинку на Позняках триває експертиза: частину мешканців п'ятої секції планують повертати додому

У будинку на Позняках триває експертиза: частину мешканців п'ятої секції планують повертати додому

Фото: МВС

Остаточне рішення ухвалять протягом дня після отримання результатів експертизи.

До кінця дня, 23 червня, має закінчитися повне обстеження будинку на Позняках, де стався масштабний вибух, внасліок чого загинуло 5 людей. Попередньо, мешканців п'ятої секції скоро повернуть додому, але остаточно це вирішиться після оприлюднення результатів експертизи.

Про це 23 червня на брифінгу повідомив заступник голови Київської державної міської адміністрації Петро Пантелеєв. 

"Комісія проводить обстеження будівель, спільно з інститутом будівельного виробництва в 5-й секції, потім Григоренка, 41 також буде обстежено на предмет їх стану. Попередньо ми можемо говорити про те, що стан їх задовільний і є вірогідність, що людей з 5-ї секції сьогодні ввечері повернуть додому. Таким чином буде відновлено і водопостачання цих секцій", - заявив чиновник. 

Стосовно 6-ї секції Пантелеєв зазначив, що є ймовірність, що вона непридатна для подальшого проживання і буде потребувати демонтажу та інших будівельних заходів. Висновок і рекомендації встановить комісія після обстежень всіх тріщин, пояснив він. 

За словами заступника мера, будинок буде взято під цілодобову охорону, для того щоб убезпечити від мародерства, буде все огороджено. Поблизу шостої секції досі небезпечно перебувати, прохід туди заборонений. 

Своєю чергою, голова ДСНС України Микола Чечоткін повідомив про завершення рятувальної операції. Питання про подальшу долю будівлі вирішуватиме київська влада.

Передісторія: 

  • 21 червня, о 10:00 у Києві на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух. Остаточної причини трагедії немає, однак попередньою причиною називають вибух газової суміші. 
  • Загинули п'ятеро осіб - дві жінки та три чоловіки. Їхні тіла знайшли під завалами будинку.
  • Внаслідок вибуху зруйновано 16 квартир із 9 по 4 поверхи, ще 40 квартир пошкоджено. В них проживали 125 громадян. 
  • Троє із загиблих, яких дістали з-під завалів будинку на Позняках, - родина 18-річної Насті Недашковської. Сім’я жила на шостому поверсі, а вибух стався на сьомому. Наразі друзі та близькі дівчини активно допомагають постраждалій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація