У "Борисполі" пасажири з Катару відмовляються їхати на обсервацію: літак оточила Нацгвардія

У "Борисполі" пасажири з Катару відмовляються їхати на обсервацію: літак оточила Нацгвардія

Архівне фото / Фото: УНІАН

Напередодні бунт влаштували українці, які повернулись з В’єтнаму.

Бунт через обсервацію влаштували пасажири літаків із Катару, які летіли з Балі. Згоду на 14-денний обов’язковий карантин туристи нібито підписали ще при посадці. Прилетівши до України, вони заявили, що про обсервацію не чули, поки не сіли на рейс, а відтак виходити з літака відмовляються, йдеться у ТСН.12:00.

Пасажири поширюють відео, що вони сидять у оточеному Нацгвардією літаку і не виходять. Люди у літаку кажуть, що погоджуються пройти тест на коронавірус, але не ізолюватись у окремому місці. Один літак на примусову обсервацію погодився – їм запропонували перебування у готелі "Козацький" на Майдані Незалежності безкоштовно або поїхати на платну обсервацію в інші готелі, ціна за два тижні –300 євро. При цьому харчування платне в усіх закладах. У "Козацькому", кажуть люди на обсервації, холодно і умови не найкращі.

Пасажири другого літака майже у повному складі, відмовляються виходити з транспорту. Всередині залишаються 130 зі 180 пасажирів. Скаржаться на те, що не мають води та їжі, але з умовами не погоджуються.

Як відомо, після повернення з-за кордону відтепер українці, які повернуться додому з інших країн, будуть змушені два тижні провести у спеціально підготовлених для ізоляції закладах.

Напередодні через це у аеропорту "Бориспіль" відбулася сутичка. Від українців, які прибули спецрейсом з В'єтнаму,  вимагали обсервації у готелі. Ті не погодились і почали виламувати двері терміналу. Частині це вдалося зробити, інших заспокоїли правоохоронці, врешті усіх відпустили.

І понад 700 українців напередодні повернулися спецпотягом з Москви. У вагонах вони підписали згоду на самоізоляцію. На вокзалі чергувала спеціальна швидка на випадок, якщо у когось будуть симптоми коронавірусу. Головний санітарний лікар країни заявив, що всі, хто вважатимуться контактними, теж пройдуть самоізоляцію або вдома, або в спеціальних місцях для обсервації. За цим буде встановлений жорсткий контроль і посилена відповідальність за порушення.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація