У "Борисполі" митники вилучили техніку для майнінгу на 13 мільйонів гривень

Одна з українських компаній хотіла закупити обладнання в Гонконзі.

В аеропорті "Бориспіль" митники ДФС виявили контрабандне обладнання для майнінгу криптовалют, повідомляє прес-центр Державної фіскальної служби. Як зазначається, мінімальна вартість техніки – 13 мільйонів гривень.

Зловмисники намагались ввезти на територію країни 200 дороговартісних відеокарт, придбаних у Гонконзі. Вони хотіли приховати це від митного контролю, зазначивши у документах неправдиву інформацію щодо вартості товару. Вантаж прямував на адресу вітчизняного суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності авіатранспортом.

"Внаслідок зазначеної незаконної оборудки Державний бюджет України міг втратити мільйони гривень", - йдеться у повідомленні.

Наразі порушено адміністративну справу про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України, а обладнання вагою у 950 кг вилучено до винесення судового рішення.

Нагадаємо, що в Японії з криптобіржі Coincheck хакери викрали 526 мільйонів одиниць (токенів) криптовалюти NEM, що становить близько $400 мільйонів. Співзасновник біржі Юсуке Оцука зазначив, що наразі компанії невідомо, яким чином з біржі зникли понад 500 мільйонів токенів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація