"У Бога на неї великі плани": рятівники дівчинки з-під завалу піску у Києві розповіли про її порятунок

"У Бога на неї великі плани": рятівники дівчинки з-під завалу піску у Києві розповіли про її порятунок

Фото: Дар'я Вершиленко

Дитину вже виписали з лікарні і її життю нічого не загрожує.

У Києві, на Оболонській набережній, під тонною піску опинилася дівчинка, яка саме гралась там з іншими дітьми, її дивом встигли врятувати відпочивальники.

Про це йдеться в ТСН.19.30.

Зараз місце зсуву огороджено стрічкою, встановлені таблички по периметру, а трактор забирає пісок із купи і розподіляє пляжем.

Павло – один із 4 чоловіків, які кинулись на порятунок дитини. « Ми копали, зараз важко сказати, у страха очі великі. Ми копали як могли. Десь метр піску над дівчинкою був. Вона не ворушилась, і ми не були впевнені, що все вдало закінчиться. Потягнули за ноги і вдалося її витягнути», - розповідає Павло.

Поки Павло відкопував пісок, він знав лише, що там дівчинка. Уже, коли дитину дістали, на вигляд їй було років із 10 і вона ледь дихала, губи вже посиніли. «Потім вона сказала, що спочатку могла дихати, а потім кисень закінчився», - додає чоловік.

Випадкові свідки одразу викликали швидку. Згодом, прибігли й батьки дівчинки, які гуляли неподалік із молодшою дитиною. Усі були в стані шоку, що навіть не подякували рятувальникам. Павло не знає, як звати дівчинку, яку він витяг із того світу. А батьки заборонили поліції та медикам розголошувати ім'я дитини. «Думаю, що у Бога, на неї велики плани, якщо після такого вона залишилась живою», - каже Павло.

Того вечора син Тетяни грався біля цієї ж гори піску. Жінка розповідає, діти рили в ній траншею. Одна мить - пісок обвалився і забрав із собою дівчинку. Тетяна запевняє, огороджувальної стрічки на пляжі не було.

Співробітник комунального підприємства, яке відповідає за санітарну підсипку, обурюється. Мовляв, люди самі зривають стрічки і нехтують правилами безпеки. «Стрічка коштує 500 грн, я вже не можу, вже 5, чи 6 рулон», - кажуть у відомстві.

Дві тонни піску сюди привезли ще другого червня. На фейсбук сторінці комунального підприємства хизувалися, що вивантажили його на берег за допомогою плавучого крана, а потім так і залишили. «50% піску вже було розвантажено. Але у зв'язку з великою кількістю і людьми, які кидають камінцями по техніці. Бо їм не зручно відпочивати, вони сваряться. Тому такому режимі працюємо, щоб не заважати», - каже начальник служби утримання водних об'єктів КП "Плесо" Андрій Логвіненко.

На Оболонській набережній у Києві небайдужі врятували дитину, яку засипало піском

На Оболонській набережній у Києві небайдужі врятували дитину, яку засипало піском

У КП винними себе не вважають, а радять батькам, пильніше стежити за дітьми.

Потерпілу дівчинку вже виписали з лікарні. У неї травмовані м'язи. Життю вже нічого не загрожує. Поліція проводить перевірку. Там поки що не каже, чиї дії або бездіяльність ледь не призвели до трагедії. Тим часом, на місці інциденту знову відпочивають люди. На табличку зі словом "Заборонено" та огороджені стрічки вони не зважають.

Кореспондент Наталя Островська 

Повʼязані теми:

Наступна публікація