Третя дитяча смерть від менінгіту в Києві: батьки панікують і не віддають дітей у садочок

Третя дитяча смерть від менінгіту в Києві: батьки панікують і не віддають дітей у садочок

Фото: ТСН

Лікарі ж обіцяють з’ясувати носія небезпечної бактерії вже за лічені дні.

У Києві від менінгіту померла 2-річна дитина. Третій смертельний випадок цього року в столиці шокував стрімкістю розвитку хвороби, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Батьки відмовилися приводити дітей у садочок, де сталася трагедія. Налякані смертю Мілани дорослі не дослухаються до пояснень завідувачки Інни Короткої. «Жодного дня не пропускала, не хворіла, була щаслива, йшла додому весела, щаслива», - пригадує вона. Температура в дитини підскочила увечері, батьки звернулися до медиків, проте за шість годин дівчинка померла в лікарні. 

У Києві зафіксували ще одну смерть від менінгіту

У Києві зафіксували ще одну смерть від менінгіту

Столичні медики, котрі намагалися врятувати дитяче життя, відмовляються коментувати ситуацію, натомість педіатр приватної клініки пояснює, що така смерть від менінгіту цілком можлива. «Найчастіше причиною такої смерті є агресивний перебіг інфекції, котрий, на жаль, лікарями не контролюється. Від цього можна померти протягом десяти годин і не мати діагнозу», - пояснила Ганна Горбань.

Медики нагадують, що менінгіт – це запальний процес в оболонках спинного і головного мозку. Перші симптоми нагадують грип чи ГРВІ: висока температура, біль, інколи нудота. Єдиним дієвим попередженням проти небезпечної недуги є щеплення, проте вакцина на території України навіть не зареєстрована.

Тим часом кількість захворювань на менінгіт зростає. Цьогоріч уже захворІли 237 українців. «По Києву це вже третій летальний випадок. Перший летальний випадок в травні – дитині чотири місяці, другий випадок в липні – це дитина чотири роки», - розповів керівник лабораторного центру Сергій Чумак.Інфекціоністи взяли аналізи у всіх дітей та дорослих, які контактували з померлою дитиною, тож за три дні мають виявити ймовірних носіїв бактерії.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація