Тремтіли руки і плутався язик: під Києвом п’яний водій фури намагався відкупитися від поліції талонами на паливо

Тремтіли руки і плутався язик: під Києвом п’яний водій фури намагався відкупитися від поліції талонами на паливо

Фото: Патрульна поліція Київської області / Facebook

Вміст алкоголю у крові водія в 11 разів перевищував норму.

Під Києвом зупинили водія, вміст алкоголю у крові якого в 11 разів перевищував норму. Бориспільські патрульні передали слідчим водія, у крові якого виявили 2,15 проміле алкоголю, оскільки він намагався відкупитись від адміністративної відповідальності.

Подія сталася у суботу, на початку 12-ї години дня, на 77 км автодороги Київ — Харків.

Про це повідомляє Патрульна поліція Київської області.

"Інспектори зупинили вантажівку МАЗ 643008, адже водій, рухаючись автодорогою, не користувався паском безпеки.

Під час перевірки документів та спілкування з 48-річним водієм, патрульні відчули різкий запах алкоголю із рота й помітили виражене тремтіння пальців рук і нечітке мовлення. Оскільки ці ознаки відповідають алкогольному сп'янінню, поліцейські запропонували пройти огляд на стан сп'яніння. Водій погодився та отримав результат 2,15 проміле, що перевищує норму майже в 11 разів.

Коли поліцейські почали складати адмінматеріали, чоловіку спало на думку спробувати "підкупити" патрульних талонами на паливо.

Інспектори зупинили чоловіка та повідомили про кримінальну відповідальність за пропозицію й надання неправомірної вигоди службовим особам. Та правопорушник не дослухався до поліцейських та вирішив пропонувати далі.

Копам довелось, окрім складання на водія протоколу за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп'яніння) та постанови за ч. 5 ст. 121 (Порушення правил користування ременями безпеки) КУпАП, викликати на місце події слідчо-оперативну групу.

Надалі слідчі встановлюватимуть усі обставини цієї справи.

Нагадаємо, бориспільські патрульні зупинили водійку, вміст алкоголю в організмі якої перевищував допустиму норму майже у дев'ять разів. Увагу копів привернув автомобіль Seat Altea, який рухався у темряві без ближнього світла фар. Тому копи й зупинили машину. За кермом легковика була 40-річна жінка. Під час спілкування поліцейські виявили у неї явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат Драгера – 1,78 проміле.

Довідка: Допустимий вміст алкоголю в крові людини, яка керує транспортним засобом – 0,2 проміле. Для розуміння, 1‰ – це тисячна частка чого-небудь, тобто проміле – це як відсоток, тільки в 10 разів менше (тобто 1% – це 10‰). 

Повʼязані теми:

Наступна публікація