Тхір, змія та черепаха в "Охматдиті": київський зоопарк улаштував свято для хворих малюків

Тхір, змія та черепаха в "Охматдиті": київський зоопарк улаштував свято для хворих малюків

Тварин привезли до дітей, і це стало для них кращою терапією.

Столичний звіринець на день переїхав до "Охматдиту", аби найменші пацієнти змогли відволіктися від важкого лікування. Щоб потрапити до дитячих рук, звірята пройшли суворий відбір, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

До дітей могли поїхати лише здорові і неагресивні тварини. "Вони регулярно проходять огляд, щоби не було паразитів, спільних хвороб із людьми", - кажуть ветеринари. Вони керувалися тим, що тварина так само має отримувати задоволення від спілкування з дітьми, як і діти – з нею. Це також вимагає підготовки: збільшення кількості доглядальників, доступ сторонніх людей, аби тварина звикала до натовпу та незнайомців.

У "Охматдиті" організували виїзний зоопарк для хворих діток

У "Охматдиті" організували виїзний зоопарк для хворих діток

Носуха, шиншила, декоративні пацюки, чилійські білки – усі збуджені, бігають по клітках і принюхуються. Їх дітям не даватимуть, натомість іти на ручки готові кролик Джуді та тхір Федір, який дуже любить увагу і завжди її отримує. До дітей також поїхали морські свинки, сухопутна черепаха, єнот, молочна змія, козеня та овечка. Копитні одразу збирають довкола себе натовп, а от до плазуна підходять лиш найсміливіші.

Діти швидко визначаються з улюбленцями – єнот і заєць. Через забави з тваринками діти навіть забували про лікування – батьки переносили процедури, аби подовжити миті щастя для малечі. "Моральне здоров'я дитини важливіше інколи за фізичне", - пояснила одна з мам. Діти в "Охматдиті" місяцями, а іноді й роками живуть у постійному стресі, очікуванні болючих процедур, знервовані дорослі навколо лякають малечу. Подібні зустрічі не лише відволікають і радують, але і є частиною терапії. "Вони можуть розрядитися, перемкнутися, набратися цих позитивних емоцій, бути просто дитиною, отримувати задоволення від спілкування – це дуже розряджає емоційно і створює позитивний настрій, що взагалі формує у дитини емоційну стійкість, вміння переносити стрес", - каже психолог Олена Анопрієнко.

Тваринки свій стрес переживають стійко – їх чекає смачненька винагорода. Зоопарк повернеться до лікарні наступного літа, доти сподіваються навчити спілкуватися з малечею більше тварин.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація