Тесть Насірова хоче знести садибу XIX століття у центрі Києва - КМДА

Тесть Насірова хоче знести садибу XIX століття у центрі Києва - КМДА

Фото: Google Maps

Компанія Глимбовського планує забудувати ділянку, на якій розміщується історична садиба.

Компанія SkyProject, бенефіціаром якої є Олександр Глімбовський – тесть колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, намагається через суд позбавити статусу пам’ятки та знести садибу XIX століття на вул. Лабораторній, 9-Б у центрі Києва.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

"ТОВ "Скайпроджект" через Окружний адмінсуд м. Києва та Шостий апеляційний адміністративний суд м. Києва скасувало наказ Міністерства культури від 15.09.2010 706/16-10, яким будинок було занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Відтак компанія "Скайпроджект" звернулася до Міністерства культури з позовом про зняття статусу пам’ятки з садиби", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою Міністерство культури звернулося з касаційною скаргою до Верховного Суду, який на початку жовтня відкрив касаційне провадження у справі про зняття статусу пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення з маєтку на вул. Лабораторній, 9-Б. 

Як зазначається, третьою стороною у справі на боці держави виступає Департамент охорони культурної спадщини.

За даними КМДА, забудовник хоче знести пам’ятку задля забудови ділянки.

Наразі судовий процес триває.

Нагадаємо, Гостиний двір на Контрактовій площі в Києві остаточно перейшов у власність держави. У травні 2018 Верховний Cуд України санкціонував повернення споруди Гостиного двору на Контрактовій площі в Києві до державної власності. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація