Тест на коронавірус удома: мобільні бригади у Києві відібрали у пацієнтів понад 1600 зразків біоматеріалу

Тест на коронавірус удома: мобільні бригади у Києві відібрали у пацієнтів понад 1600 зразків біоматеріалу

Фото: pixabay.com

За минулу добу в Києві – найбільша кількість хворих за весь період пандемії – 631 людина.

Мобільні бригади медиків за минулу добу відібрали в пацієнтів удома понад 1600 зразків біоматеріалу для тесту на коронавірус.

Варто зазначити, що за минулу добу в Києві – найбільша кількість хворих за весь період пандемії - 631 людина.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час брифінгу.

"Київ і надалі збільшує кількість тестувань. Оскільки все більше людей звертаються до сімейних лікарів із симптомами, схожими на коронавірус. Показник тестування у столиці – найвищий в Україні і становить сьогодні майже 246 тестів на 100 тисяч мешканців", – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що загалом у комунальних медзакладах і лабораторному центрі з початку пандемії методом ПЛР дослідили понад 175 тисяч зразків біоматеріалу. Методом ІФА – на виявлення антитіл – зробили більш як 55 тисяч тестів. Досліджують зразки і в приватних та державних клініках Києва.

"Із березня в столиці працюють і мобільні бригади медиків, які забирають біоматеріал для аналізу на коронавірус у пацієнтів вдома. Тільки за минулу добу бригади відібрали 1646 зразків. А всього з початку своєї роботи – майже 106 тисяч", – повідомив Віталій Кличко.

Нагадаємо, лікарні Києва накрила хвиля самогубств через COVID-19. Лікарі пояснюють це тим, що коронавірус може вражати судини центральної нервової системи, тому у людей з'являються суїцидальні думки.

Читайте також: 

Повʼязані теми:

Наступна публікація