Таргани і сморід. Жителі київської багатоповерхівки пересварилися через сміттєпровід у під’їзді

Таргани і сморід. Жителі київської багатоповерхівки пересварилися через сміттєпровід у під’їзді

Фото: скриншот з відео

Одних мешканців сміттєпровід влаштовує, інші просили комунальників заварити його.

Жителі однієї зі столичних багатоповерхівок пересварились через відходи. Одні просили комунальників заварити сміттєпровід. Інші відкривають заварений сміттєпровід і кидають туди сміття, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

У під’їзді багатоповерхівки завелися таргани. Після дезінфекції їх поменшало, але раніше вони навіть завелися у квартирах. Щоб позбавитись тарганів, жителі будинку вирішили заварити сміттєпроводи. Ініціативна група зібрала підписи на погодження, але мешканці третього та восьмого поверхів категорично відмовились виносити сміття в баки на вулицю. 

"Я проти, бо мені так зручно - вийшла і викинула. Чого я повинна в квартирі складати, а потім бігати надвір. А зима почнеться", - каже жителька будинку Олена Вікторівна.

Проте від сміттєвого смороду на першому поверсі потерпає родина Наталії Сокотухи: "Чому я повинна дихати смородом".

Працівники ЖЕКу вже декілька разів приварювали сміттєпровід, але незгодні сусіди його знову відкривали. Щоб вирішити питання, потрібно домовлятися або прописати єдині правила.  Саме їх очікують в місцевому ЖЕКу від обласної влади.  

Жителі однієї зі столичних багатоповерхівок пересварились через сміттєпровід

Жителі однієї зі столичних багатоповерхівок пересварились через сміттєпровід

Утім, рішення про ліквідацію сміттєпроводів в усіх багатоповерхівках столиці є. Його мають підтримати обласні депутати. Жителі кажуть, що  цього мало, а тому слід виписати штрафи. 

Проблему слід вирішувати на державному рівні, пояснює фахівець. "Уряд повинен нормативно заборонити використовування цих сміттєпроводів в будинках. На рівні держави це можна було б зробити, тим паче, що нові ДБН забороняють сміттєпроводи", - пояснив директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

У жовтні минулого року набули чинності зміни до будівельних норм, де скасували обов'язкове проектування сміттєпроводів в Україні. Хоча таке рішення мали би ухвалити вже давно,  впевнений експерт.  

Поки одні жителі слідкуватимуть за рішеннями влади, а інші не виноситимуть сміття у баки.

Кореспондентка ТСН Маргарита Потапова.
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація