Священник-волонтер про зникнення керівника "Будинку милосердя": ми багато разів отримували погрози

Священник-волонтер про зникнення керівника "Будинку милосердя": ми багато разів отримували погрози

Фото: із соцмереж

Захарія Керстюк: "Спрацювали явно професіонали, що ще більше нас всіх пригнічує".

Поліція розшукує керівника "Будинку милосердя", який понад шість діб не виходить на зв’язок. 21 липня Олексія Кучапіна офіційно оголошено в розшук. Ніяких новин і зачіпок про волонтера наразі немає. Спрацювали явно професіонали.

Про це написав у Facebook священник-волонтер Захарія Керстюк - друг і однодумець Олексія.

"На жаль, друзі, але крім того, що сьогодні (21 липня) поліція нарешті офіційно оголосила Олексія в розшук, ніяких по Льоші новин більше немає. Як крізь землю людина провалився. Ніяких зачіпок! Від слова зовсім! Навіть у фільмах таке не часто побачиш... Ні на яких камерах він помічений не був. Усі засоби зв'язку були деактивовані на етапі Києва, з відключенням всіх локацій і видаленням з усіх груп / мереж! Спрацювали явно професіонали, що ще більше нас всіх (хто піклується про знедолених) - пригнічує!", - написав Керстюк.

Священник-волонтер зазначив, що вони з командою засмучені і пригнічені всією цією історією з раптовим і дуже дивним зникнення Олексія. "Адже всі ми багато разів отримували погрози на свою адресу, в тому числі і погрози фізичної ліквідації, якщо не перестанемо допомагати безпритульним. Але за стільки років допомоги безхатченкам, ми давно вже звикли до цих погроз, і зовсім не звертали на них уваги", - додав він.

Керстюк зауважив, що погрози посилились особливо під час карантину, коли на щоденній основі вони годували знедолених сиріт, інвалідів, людей похилого віку, душевнохворих та інших груп безпритульних (часто бувало, що більше 1 000 чоловік за один раз), на Київському вокзалі.

"Хто тільки нас не погрожував прибрати, а ми тихо йшли, і робили свою справу", - підсумував він.

 

Увы, друзья, но кроме того, что сегодня полиция наконец-то официально объявила Алексея в розыск, никаких по Леше...

Опубліковано Захарією Керстюком Вівторок, 21 липня 2020 р.

Нагадаємо, 16 липня у Києві зник керівник ГО "Будинок милосердя Київ" - Олексій Кучапін. Чоловік сказав рідним, що їде у Дніпро, та досі його місцеперебування невідоме. 

Як повідомляв ТСН.ua, Олексій, за словами знайомих, останнім часом займався розслідуванням справ, пов'язаних із експортом дітей, і намагався допомогти вирватися з рабства дівчаткам-сиротам. Також він допомагав безпритульним і намагався повертати відібрані у бабусь і інвалідів квартири.

До слова, 6 липня у Олексія Кучапіна з дружиною Оленою народилася донечка Емма. Друзі просять допомогти у пошуку Олексія. Вдома на нього дуже чекають дружина та маленька донечка, а також його численні підопічні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація