Сутички під скандальним гуртожитком у Києві: люди назвали свої вимоги до забудовника

Сутички під скандальним гуртожитком у Києві: люди назвали свої вимоги до забудовника

Сутички під скандальним гуртожитком у Києві: люди назвали свої вимоги до забудовника

Скріншот із відео

Людей намагалися примусово виселити з гуртожитку.

Мешканці скандального гуртожитку в Києві на вулиці Польовій, де вранці сталися сутички, запевняють, що забудовник, який підготував нові кімнати, пропонує договір найму терміном на 12 місяців. Туди містяни переїздити не хочуть і домагаються права на реєстрацію і майбутню приватизацію нового житла.

Про причини сутичок дивіться у сюжеті ТСН.19:30.

Півтора року тому власник гуртожитку отримав експертизу, за якою будинок визнали аварійним. Люди впевнені, це не правда. Сама ж структура перебуває у приватній власності, мешканцям начебто пропонували переселитися у інший гуртожиток на вулиці Академіка Туполєва, але ті відмовилися.  

"Це приватна власність. Приватний забудовник, який її купив. І там живуть його працівники. Їм було запропоновано переселитися в гуртожиток, який повністю обладнаний для життя на вулиці Туполєва" - каже Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА.

11 людей затримали після бійки внаслідок виселення із аварійного гуртожитку в Києві

11 людей затримали після бійки внаслідок виселення із аварійного гуртожитку в Києві

У фірмі-забудовниці, якій належить гуртожиток, впевнені, що люди лукавлять. Вони не переселяються, бо чекають, що замість кімнат, їм куплять цілі квартири.

"Відбувається такий шантаж.: тиск на бізнес. Хочете залишити собі цю будівлю - купіть нам по кімнаті. Спочатку вони вимагали по тисячі доларів за квадратний метр, зараз вони хочуть якусь квартирку, і тоді обіцяють з'їхати", - коментує Ніна Мазепа, генеральна директорка ПРАТ "Трест "Київміськбуд-2".

Наразі ж люди бідкаються, що живуть у нелюдських умовах у старому гуртожитку. Вони скаржаться, що не мають електропостачання й газу і змушені жити по троє в одній кімнаті. Втім, обидві сторони конфлікту готові боротися за своє.

Поліція тим часом заявила, що у результаті ранкової бійки затримала одинадцятьох громадян. Наразі їх опитали і відпустили. Потерпілих, у результаті бійки, немає. На викладеному відео видно, як люди у формі захопили гуртожиток і не пускали мешканців до будинку. На першому поверсі побиті вікна та двері.

За словами мешканців, до гуртожитку увірвались представники виконавчої служби з "тітушками". Вони побили киян та змусили їх вийти з будинку, де залишилися діти та домашні тварини.

Кореспондентка ТСН Мар'яна Бухан.

Повʼязані теми:

Наступна публікація