Супрун різко відреагувала на те, що в дитячому відділенні Інституту серця перебуває ватажок "тітушок" Крисін

Супрун різко відреагувала на те, що в дитячому відділенні Інституту серця перебуває ватажок "тітушок" Крисін

МОЗ звернулося до керівництва медичного закладу за поясненнями.

Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун вважає неприйнятним, що в дитячому відділенні Інституту серця в Києві може перебувати на лікуванні ватажок "тітушок" Юрій Крисін.

"Те, що у дитячому відділенні вроджених вад серця в Інституті серця серед дітей, які там лікуються, перебуває дорослий, неодноразово судимий і обвинувачуваний за організацію вбивства чоловік Юрій Крисін - неприйнятно. Проте таку інформацію поширюють у ЗМІ. Звертаємося до директора Інституту серця Бориса Тодурова з метою роз’яснення ситуації", - написала Супрун у Facebook.

На сайті МОЗ вказали, що нині перевіряють інформацію щодо обставин перебування Крисіна в Інституті серця.

"З метою з’ясування обставин ситуації, МОЗ України звернулося до директора ДУ "Інститут серця МОЗ України" Бориса Тодурова з проханням надати пояснення, чи відповідає дійсності інформація, що в дитячому відділенні Інституту серця перебуває дорослий пацієнт, неодноразово засуджений і обвинувачений в багатьох насильницьких злочинах, включно з убивством. Якщо інформація підтвердиться, лікарі Інституту серця повинні встановити, чи стан пацієнта дійсно потребував госпіталізації, чи, навпаки, стан його здоров’я дозволяє брати участь у судових засіданнях. Адже за інформацією, поширеною в ЗМІ, ця особа шляхом перебування в закладі охорони здоров’я уникає участі в судових засідань в рамках численних судових процесів, де він є обвинуваченим", - ідеться в повідомленні відомства.

У МОЗ також наголосили, що "кожна людина, яка дійсно потребує медичної допомоги, повинна отримувати її у повному обсязі, незалежно від будь-яких факторів. Однак вважаємо неприпустимим використовувати перебування в закладах охорони здоров’я, особливо у дитячих відділеннях, як спосіб уникнути правосуддя".

Нагадаємо, днями активісти навідали у лікарні Крисіна. Принесли йому отруту для гризунів, траурну стрічку та облили зеленкою.

22 грудня минулого року Шевченківський районний суд столиці виніс вирок у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія під час подій Євромайдану. Обвинуваченого Юрія Крисіна визнали винним, засудили до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки та відпустили. Вердикт судді Олега Лінника обурив людей. Він пояснив своє рішення тим, що не може "вийти за межі висунутого обвинувачення". "В обвинуваченні було лише про хуліганство і легкі тілесні", - повідомив він. 

Раніше Лінник уже відпускав на волю двох "тітушок".

Ватажка "тітушок" Крисіна активісти навідали у лікарні із зеленкою та траурними стрічками

Ватажка "тітушок" Крисіна активісти навідали у лікарні із зеленкою та траурними стрічками

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація