Суперечить Конституції. Міносвіти закликало КМДА скасувати плату в дитсадках для "некиян"

Суперечить Конституції. Міносвіти закликало КМДА скасувати плату в дитсадках для "некиян"

Ілюстрація / Фото: УНІАН

У зверненні до Кличка нагадали про подібний прецедент у Тернополі.

Міносвіти звернулося до очільника Київської міської держадміністрації Віталія Кличка з проханням переглянути рішення про оплату навчання в дитсадках столиці для дітей, які не зареєстровані у Києві. Про це йдеться у офіційному листі голови МОН Лілії Гриневич до столичної влади.

Міносвіти зазначає, що це рішення обмежує конституційні права дітей на безоплатну дошкільну освіту.

"МОН наголошує, що реєстрація місця проживання чи місця перебування особи або її відсутність не можуть бути підставою для обмеження прав і свобод, передбачених Конституцією, законами чи міжнародними договорами України", - йдеться у зверненні міністерства.

Освітяни нагадали приклад Тернополя, у якому аналогічне рішення міської влади було оскаржене у судовому порядку та визнане незаконним Тернопільським окружним адміністративним судом і тепер чекає на розгляд у апеляційній інстанції. 

Як повідомлялось раніше, у столиці до дитсадків у першу чергу братимуть дітей-киян. Дитину без столичної реєстрації візьмуть лишень, якщо там буде вільне місце і тільки за гроші. У столичній адміністрації ці новації називають справедливими, а у Тернополі, поки немає рішення суду, програма продовжує працювати.

У столиці до комунальних садочків першочергово братимуть дітей киян

У столиці до комунальних садочків першочергово братимуть дітей киян

Повʼязані теми:

Наступна публікація