Суддю, яка влаштувала ДТП на тротуарі в Києві, можуть на рік позбавити водійських прав

Суддю, яка влаштувала ДТП на тротуарі в Києві, можуть на рік позбавити водійських прав

Скріншот відео

Якщо експертиза підтвердить, що за кермом служителька Феміди перебувала нетверезою, на неї чекає також штраф - 17 тисяч гривень.

Суддя Деснянського районного суду міста Києва Світлана Колегаєва, яка, як підозрюють, у нетверезому стані скоїла ДТП у столиці, знісши електроопору на тротуарі та врізавшись в дерево, може на рік позбутися водійських прав. Наразі вона перебуває на лікарняному, а слідчі чекають на результати уточненої експертизи з приводу вмісту алкоголю в крові водійки.

Про це йдеться 22 липня в сюжеті ТСН.19:30.

Лише дивом автомобіль “Ауді”, за кермом якого перебувала суддя столичного суду, не зачепив нікого з пішоходів. “Я почула гальма, обернулася  і побачила, що на нас летить машина. Я завмерла, бо машина крутилася і змінювала свій напрямок. Подумала, що скотиться до води, а вона врізалася в дерево”, - розповідала киянка Анастасія, яка йшла тротуаром разом з дворічною дитиною.

За її словами, на шляху у некерованого транспорту також опинилася компанія людей, яка піднімалася із пляжу. 

Згодом ці очевидці ДТП, які підійшли до водійки, стверджували, що від неї був запах спиртного. Коли жінка відмовилася пройти тест на вміст алкоголю, вони заблокували рух машини патрульної поліції, якою її транспортували на освідування в лікарню.

Як розповіли колеги судді Світлани Колегаєвої, яка, як виявилося була за кермом, посаду судді вона обіймає вже понад 10 років. Розглядає і кримінальні справи, і адміністративні — зокрема, вирішує, як карати водіїв, які сідають за кермо п'яними. 

За даними із джерел у правоохоронних органах відомо, що водійку доправили до медзакладу, де показник драгера зафіксував перевищення алкоголю в крові у 6 разів. Але вона зажадала більш точної експертизи, результатів якої наразі немає. 

“Особа пройшла огляд на стан сп’яніння. На сьогоднішній день результатів огляду немає”, - сказала з цього приводу суддя-спікер Деснянського суду Києва Наталія Тарасенко.

Світлана Колегаєва продовжує виконувати посадові обов’язки судді, рішення про її відсторонення може прийняти тільки Вища рада правосуддя. Наразі вона не виходить на роботу, оскільки перебуває на лікарняному.

Наразі триває розслідування, слідчі чекають результатів експертизи. Терміни розгляду таких справ віднедавна збільшили з 2 місяців до року, щоб їх не закривали через те, що минув термін.

Як пояснив юрист Олег Борійчук, якщо буде підтверджено, що суддя перебувала за кермом у нетверезому стані, їй загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень та позбавлення права керування автомобілем на 1 рік. 

Новини України: пішла на лікарняний після ДТП – подробиці трощі за участі нетверезої судді

Новини України: пішла на лікарняний після ДТП – подробиці трощі за участі нетверезої судді

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація