Суд заборонив Київраді підписувати рішення про перейменування проспекту Ватутіна на Шухевича

Суд заборонив Київраді підписувати рішення про перейменування проспекту Ватутіна на Шухевича

Фото: УНІАН

Рішення поки що не може вступити у законну силу.

12 червня Окружний адміністративний суд Києва заборонив Київраді підписувати і публікувати рішення про перейменування проспекту Ватутіна на Романа Шухевича.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала директор Інституту правової політики та соціального захисту Олена Бережна.

Вона ж опублікував резулятивну частину рішення суду. У ній мовиться, що Київраді заборонено підписувати рішення про перейменування до завершення розгляду справи по суті.

Перейменування проспекту Ватутіна оскаржують громадські організації "Антифашистська правозахисна ліга" та "Єврейська правозахисна група". Вони вимагають визнати дії Київради незаконними.

Нагадаємо, раніше проспект генерала Ватутіна перейменували в проспект Романа Шухевича. Відповідне рішення прийняла Київрада 1 червня. На засіданні за це проголосували 69 депутатів.

Роман Шухевич - один з лідерів Організації українських націоналістів, головний командир Української повстанської армії. Був убитий у 1950 році в бою з радянськими чекістами.

Микола Ватутін - радянський воєначальник, під час Другої світової війни командував військами Воронезького, Південно-Західного і 1-го Українського франтів. Загинув у 1944 році від поранення, яке отримав у перестрілці з бійцями УПА.

Повʼязані теми:

Наступна публікація