Суд уже три роки розглядає справу жінки, яка заморила голодом своїх дітей

Суд уже три роки розглядає справу жінки, яка заморила голодом своїх дітей

Фото: ТСН.ua

На судове засідання не приходить свідок.

Три роки суду і жодного вироку. Натомість - затягування процесу моторошної справи вбивства свого однорічного сина і спроби - доньки. Владислава Трохимчук сумно відома тим, що без їжі та води на 9 днів у зачиненій квартирі лишила двох своїх дітей. Хлопчик помер, дівчинку вдалось урятувати.

4 червня вкотре перенесли засідання суду, ідеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Судові засідання у моторошній справі матері, що заморила голодом свого сина, відтепер відбуваються у закритому режимі. Так вирішила суддя на вимогу адвокатів підозрюваної - нібито увага ЗМІ паплюжить її особисту гідність. Суддя свого рішення не коментує.

Владислава Трохимчук три роки тому на 9 днів лишила вдома двох своїх дітей. Однорічного Даню та дворічну Ганнусю без їжі та води рідна мати зачинила у дальній кімнаті орендованої квартири. Аби діти не відчинили дверей, зафіксувала їх рушником. У холодильнику була їжа, та діти не змогли дійти до кухні. Діти дерли усе довкола і навіть шпалери та їли свої екскременти. Хлопчик помер, дівчинку дивом вдалося врятувати.

З-за дверей у суді чутно - підсудну вмикають скайпом. Адвокат просить зміну запобіжного заходу на домашній арешт. Суддя виходить у нарадчу кімнату так само мовчки. А адвокат Трохимчук на пресу реагує непривітно.

Справа жінки, яка заморила голодом своїх дітей, триває вже три роки

Справа жінки, яка заморила голодом своїх дітей, триває вже три роки

Суд подовжує тримання під вартою Трохимчук до 2 серпня та переносить засідання суду - бо не з'явилися свідки. За ці роки жодного разу на суд не з'явився основний свідок - її співмешканець Антон Подчапко - саме до нього жити пішла Владислава, коли лишила вмирати вдома своїх дітей.

Родина Горових ходить на всі засідання. Саме у їхній квартирі сталась жахлива трагедія. Вони певні - справу навмисне затягують. І звинувачують й суддів, і прокурорів.

У прокуратурі кажуть, що свідки, зокрема Антон, їх ігнорують, вони виписували їм примус, йому дзвонили - та безуспішно. Те, що справа затягнулася, не вважають:

"Закон не передбачає санкції щодо неявки свідка за повісткою, окрім штрафу. Ну, як сказати затягується... Взагалі працівники прокуратури роблять все, щоб змусити свідків з'явитися, бо для завершення судового розгляду потрібен лише допит свідків і самої підсудної".

Владиславі Трохимчук за навмисне вбивство загрожує від 7 років позбавлення волі до довічного ув'язнення. Горові просять ходити на засідання небайдужих й контролювати процесс. Адже бояться - жінку так і не буде покарано.

Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Наступна публікація