Суд просять скасувати рішення про виконання гімну у столичних школах кожного ранку

Суд просять скасувати рішення про виконання гімну у столичних школах кожного ранку

Фото: УНІАН

Наразі Окружний адмінсуд Києва вирішує питання щодо наявності правових підстав для відкриття провадження у справі.

Окружний адміністративний суд міста Києва отримав позов щодо скасування рішення Київської міської ради про обов'язкове виконання гімну в школах столиці.

Наразі суд вирішує питання щодо наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.

Про це повідомляє пресслужба суду.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Київської міської ради щодо визнання протиправним частково рішення №433/9512 від 30.07.2020 року "Про обов’язкове виконання державного Гімну України у закладах загальної середньої освіти усіх типів та форм власності", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що позивач просить скасувати п.1.2. зазначеного рішення, яким рекомендовано виконання державного гімну у закладах загальної середньої освіти усіх типів та форм власності на початку кожного дня за участю учнів та вчителів.

Нагадаємо, Київська міська рада рекомендувала столичним школам розпочинати день із державного гімну України. Також його виконуватимуть під час проведення урочистих заходів. Відповідне рішення підтримали 64 депутати Київради на пленарному засіданні 30 липня. 

"Завдання цього рішення – популяризувати та виховувати у маленьких киян шанобливе ставлення і повагу до державних символів України. Це буде сприяти вихованню патріотизму серед підростаючого покоління", - зазначив співавтор рішення, депутат Київради Олег Бондарчук. 

При цьому у Київраді наголосили, що гімн у школах Києва зранку будуть виконувати за бажанням.

До слова, аналогічне рішення тоді прийняли у Тернополі та Вінниці. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація