Суд наклав арешт на будь-які роботи зі знесення в центрі Києва будівлі "Квіти України"

Суд наклав арешт на будь-які роботи зі знесення в центрі Києва будівлі "Квіти України"

Фото: УНІАН

У Міністерстві культури зазначили, що на роботи потрібен спеціальний дозвіл.

Шевченківський районний суд Києва заарештував будівлю колишньої оранжереї "Квіти України" у середмісті столиці, довкола раптового демонтажу якої виник гучний скандал. Допоки не перевірять усіх дозволів.

Про це громаду повідомили представники Шевченківського відділка поліції, ідеться 13 липня в сюжеті ТСН.19:30.

"Заборонено вчиняти будь-які дії на момент проведення досудового розслідування - будувати, відновлювати, реконструювати. Буде проведено досудове розслідування у повному обсязі, про що громадськість буде повідомлено додатково".

Демонтаж розпочали 12 липня просто серед білого дня. Тоді розлючені цим кияни зламали паркан довкола будівлі, увірвалися на майданчик і зупинили техніку. Щоби вона не запрацювала знов, кілька сотень людей чатували на місці скандального будівництва навіть уночі.

Протест виник проти перебудови будівлі, відомої в Києві як "будинок, обплетений виноградом", у офісний центр із надбудовою й підземним паркінгом. Тим часом про те, що на це немає їхнього дозволу, вже заявив міністр культури України Олександр Ткаченко:

"Будь-які подальші дії є незаконними, адже дозвіл Міністерства культури та інформаційної політики на будівельні роботи у забудовника відсутній... Проведення будівельних робіт у межах історичного ареалу без відповідних дозволів центрального органу виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини – неможливе".

Новини України: Олександр Ткаченко відреагував на скандал довкола оранжереї "Квіти України"

Новини України: Олександр Ткаченко відреагував на скандал довкола оранжереї "Квіти України"

Повʼязані теми:

Наступна публікація