Стус замість Пушкіна: у Києві визначилися, на кого замінять погруддя російських діячів культури у метро

Стус замість Пушкіна: у Києві визначилися, на кого замінять погруддя російських діячів культури у метро

Бюсти російських діячів культури на станції метро "Університет"

Участь у голосуванні про заміну чотирьох бюстів взяли близько 62 тисяч людей.

У застосунку "Київ Цифровий" завершилося голосування щодо заміни бюстів російських діячів культури на станції метро "Університет".

Про це йдеться в результатах, оприлюднених у застосунку.

  • Замість бюста Олександра Пушкіна більшість учасників голосування, а це 42%, хочуть бачити бюст Василя Стуса — українського поета, літературознавця, перекладача та одного з найактивніших представників руху шістдесятників.
  • 47% голосів за Михайла Грушевського віддали в голосуванні про те, на кого замінити бюст Максима Горького. Михайло Грушевський — історик, філософ, фольклорист, доцент Київського університету, який через утиски української культури емігрував до Відня.
  • Замість бюста Михайла Ломоносова більшість учасників голосування підтримали встановлення бюста князя київського Володимира Великого (він набрав 37%).
  • А бюст Дмитра Менделєєва у метро пропонується замінити бюстом лікаря-хірурга Миколи Пирогова (30%).

Голосування стартувало два тижні тому. Відтоді й до 24 травня усі містяни могли віддати свій голос у застосунку "Київ Цифровий" в розділі "Електронна демократія" — "Опитування". У середньому участь у голосуванні про заміну чотирьох бюстів взяли близько 62 тисяч людей.

Нагадаємо, 18 травня депутати Київради перейменували дві станції метрополітену та одну проєктну. Станція метро "Дружби народів" стала "Звіринецькою", а "Площа Льва Толстого" – "Площею Українських героїв". Одну з майбутніх станцій метрополітену, які будуються на мікрорайоні Виноградар – "Проспект Правди" перейменували на "Варшавську"

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація