Студенти університету Богомольця заблокували вхід до будівлі, щоб не допустити в.о.ректора до роботи

Студенти університету Богомольця заблокували вхід до будівлі, щоб не допустити в.о.ректора до роботи

Фото: Укрінформ

Студенти протестують проти відсторонення Амосової від посади ректора та тимчасового призначення виконувачем її обов’язків завідувача кафедри хірургії Михайла Захараша.

У Києві десятки студентів Національного медичного університету ім. Богомольця заблокували вхід до ректорату, щоб не допустити до роботи призначеного Міністерством охорони здоров’я тимчасового виконувача обов'язків ректора, завідувача кафедри хірургії №1 НМУ Михайла Захараша.

За словами студентів, вони незгодні з рішенням МОЗ відсторонити ректора Катерину Амосову від виконання своїх обов'язків на час роботи комісії для вирішення ситуації з проведення ліцензійного іспиту КРОК, пише "Укрінформ".

Своєю чергою Захараш та представники МОЗ викликали поліцію, яка склала адміністративний протокол.

"Ректор не виконує наказ МОЗ, який отримала, відповідно викликані правоохоронні органи, складається протокол", - заявив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

Водночас сам Захараш пояснив, що погодився тимчасово виконувати обов'язки ректора, щоб забезпечити роботу комісії з вирішення питання з атестації студентів.

"Ми не можемо потрапити на своє робоче місце приблизно з 12 години. На місці не було нікого з керівництва, нам заборонила охорона заходити, а потім ще заблокували студенти вхід... Вирішити цю проблему потрібно, бо у подальшому студенти не зможуть складати екзамени. Мене попросили на період роботи комісії допомогти у вирішенні цієї проблеми", - сказав він.

Нагадаємо, у вівторок, 20 лютого, одночасно в усіх медичних закладах України було розпочато обов’язкове тестування майбутніх лікарів-стоматологів. Проте студенти НМУ ім. Богомольця скласти іспит не змогли. Керівництво вишу пояснило, що представники Центра тестування при Міністерстві охорони здоров’я не з’явилися на екзамен.

Через зрив ліцензійного іспиту МОЗ тимчасово відсторонило від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову, а також створило комісію, яка має вивчити ситуацію, що склалася.

Повʼязані теми:

Наступна публікація