Студента, який надзюрив на Алеї Героїв Небесної Сотні, відрахували з вишу

Студента, який надзюрив на Алеї Героїв Небесної Сотні, відрахували з вишу

Студента, який надзюрив на Алеї Героїв Небесної Сотні, відрахували з вишу

Проти хлопця відкрите кримінальне провадження.

Студента третього курсу Державного університетут телекомунікацій Іларіона Борисенка відрахували з вишу. Саме цей хлопець надзюрив на один із пам'ятників на  Алеї Героїв Небесної Сотні в центрі Києва.

На відео, що було розповсюджене в соцмережах, видно, що хлопець, скоріше за все, перебував під дією алкоголю. 23 жовтня його затримали поліцейські. Проти нього відкрите кримінальне провадження через хуліганство (ч.1 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко надіслав листа на ім'я ректора університету. У ньому, зокрема, говориться:

"Цей інцидент викликав великий суспільний резонанс та обурення, бо саме у цьому місці встановлений меморіал з пам'ятними знаками на бруківці алеї. З огляду на викладене вище, а також наявності ознак порушення законодавства, моральних та етичних норм поведінки з боку студента Борисенка Іларіона Олеговича, просимо Вас застосувати заходів дисциплінарного стягнення згідно з чинним законодавством".

Студент Борисенко И. О., тот самый, что осквернил памятник Героям Небесной сотни, справив на него нужду, приказом...

Опубліковано Антоном Геращенком Субота, 24 жовтня 2020 р.

Студента відрахували з ВНЗ.

"Студент Борисенко І. О., той самий, що осквернив пам'ятник Героям Небесної Сотні, справивши на нього нужду, наказом ректора Державного університету телекомунікацій Володимира Толубка - номер 03-88 ст. від 23.10.2020 відрахований з університету", - повідомив у суботу Геращенко.

Зазначимо, що в ч.1. ст 296 Кримінального кодексу України йдеться про покарання за "хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом". Покарання - штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн) або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація