Студент-першокурсник прийшов у гуртожиток "чужого" ВНЗ і порізав ножем двох старшокурсників

Студент-першокурсник прийшов у гуртожиток "чужого" ВНЗ і порізав ножем двох старшокурсників

Фото: ТСН.ua

Хлопцю загрожує до восьми років в'язниці.

Лише-но вступив до університету і вже може опинитися за ґратами на вісім років. У Києві затримали студента-першокурсника, який напередодні, після посвяти, вдерся до гуртожитку іншого університету та накинувся на старшокурсників із ножем. Нападник устиг травмувати двох хлопців.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Студенти авіаційного університету Еліна та Володя з жахом пригадують той вечір. Невідомий хлопець напав на їхніх сусідів по гуртожитку.

"Ми злякалися. Дивимося на того, що був у крові, я почала дзвонили в "швидку", - пригадує дівчина.

Розповідають, усе сталося після урочистої посвяти в студенти. Уночі старшокурсники поверталися до гуртожитку, їх спинила чергова.

"Стояв хлопець, попросила провести на поверх. Він стояв і нічого не міг сказати".

У хлопця, що поводився дивно, документів не було. Коли ж довідалися, що він з іншого університету, попросили залишити гуртожиток. Гість вибіг, дістав ножа і накинувся на перших ліпших.

"Почав бігти на постраждалого. Ударив його в пахову частину і два удари – в спину. Другий наступив йому на руку і він дав йому ще в ногу".

Після цього, поки свідки надавали допомогу потерпілим, 17-річний різник кинувся навтьоки.

Студент-першокурсник влаштував різанину в гуртожитку НАУ у Києві

Студент-першокурсник влаштував різанину в гуртожитку НАУ у Києві

У сусідньому політехнічному інституті твердять, що нападник - це їхній студент, але він тут не провчився ще жодного дня. Проректор інституту Петро Киричок твердить, що хлопець лише вступив, тож викладачі його ще не бачили. Під час вступу мав досить високий бал із ЗНО і пройшов на бюджет.

"Ця людина не була в нас на дні першокурсника і не отримала документи: залікову книжку і студентський квиток. Така людина не була на заняттях", - говорить проректор.

Потерпілого, якому першокурсник проштрикнув ногу, медики вже обстежили і відпустили. Тяжко травмований хлопець - і досі в лікарні. Із журналістами обидва не спілкуються. Їхнього кривдника правоохоронці схопили за кілька годин після нападу.

"Ми затримали його, виявили при ньому ніж, і одяг у крові", - каже прокурор Вадим Тостановський.

В інституті вже обмірковують питання про відрахування різника. Уже завтра суд йому обиратиме запобіжний захід. У буцегарні хлопець може провести до восьми років.

Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація