Столичні водії "літають" удвічі швидше за дозволені 50 км/год. Експеримент ТСН

Столичні водії "літають" удвічі швидше за дозволені 50 км/год. Експеримент ТСН

Фото: Reuters

Штраф за перевищення швидкості становить 3,4 тисячі гривень.

Столичним проспектом Бандери автомобілісти "літають" із швидкістю 90, а Хрещатиком примудряються їхати із швидкістю 80 кілометрів на годину. І це попри те, що вже другу добу в Україні діють зміни до правил дорожнього руху. Швидкість у містах обмежена до 50 кілометрів на годину, інакше передбачений штраф – 3,4 тис. грн.

Про це йдеться у сюжеті програми ТСН.19:30.

Журналістка ТСН Неллі Ковальська, озброєна радаром для вимірювання швидкості, від самого ранку перевіряла, чи стала столиця повільнішою, а відтак - безпечнішою. Апарат – достатньо точний, згідно з характеристиками, погрішність вимірювання не перевищує двох кілометрів на годину.

Уже на перших кілометрах подорожі знімальна група розуміє, що, крім них, 50 км/год ніхто не їде. Навіть сміттєвоз обганяє.

На проспекті Бандери 50 – не їде жодна машина. Рекордсменом виявляється легковик, який пролетів зі швидкістю 117 кілометрів на годину.

На Хрещатику на червоне світло авто пролетіло зі швидкістю 86 км/год.

Друга частина експерименту – журналістка сідає за кермо і їде проспектом Перемоги, аби дізнатися, чи реально дотримуватися правил у такому потоці та почуватися комфортно. Авто постійно нервово обганяють, блимають, просять поступитися смугою. Аби не заважати іншим, доводиться їхати швидше.

У поліції ситуацію на дорогах після зміни правил руху поки що не коментують. Водії на патрульних взагалі не звертають уваги. Їздять усі, як і раніше, швидко.

Коли ухвалювали нові правила, у поліції обіцяли – у першому кварталі цього року повернути систему фотофіксації і так звані "листи щастя". Штрафи за перевищення вже збільшили – до 3,4 тис. грн. Усе це мало б сповільнити рух міськими вулицями. Але поки що так само, як і було.

Нові правила дорожнього руху: чи всі їздять по місту зі швидкістю 50 км/год

Нові правила дорожнього руху: чи всі їздять по місту зі швидкістю 50 км/год

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація