Столична прокуратура затримала групу чорних скупників золота

Столична прокуратура затримала групу чорних скупників золота

Фото: Facebook/Служба безпеки України

Зловмисники ухиляються від сплати податків.

Столична прокуратура затримала групу осіб, які ухилялися від сплати податків під час придбання брухту дорогоцінних металів, виготовлення та реалізації ювелірних виробів. 

Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.

Зловмисники, використовуючи підконтрольні ФОПи, організували незаконну схему скуповування лому дорогоцінного металу у населення та ломбардів. Згодом вони переплавляли золото і продавали його, приховуючи фактичні обсяги реалізації. Таким чином зловмисники ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах.

Під час обшуків було вилучено понад 62 кілограми золота (ювелірні вироби та лом), готівку на загальну суму три мільйони гривень, чорнові записи, бухгалтерські і фінансово-господарські документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "ухилення від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів". Поки тривають слідчі дії.

Як повідомлялося раніше, на Харківщині затримали банду, яка здійснювала контрабандні поставки сільськогосподарської хімії до Росії. Співробітники СБУ спіймали ділків, коли вони відправляли чергову партію вагою у понад 700 кілограмів. Вартість контрабандних продуктів оцінили у 600 тисяч гривень. 

Контрабандисти намагалися вивезти з Іспанії золоті експонати

Контрабандисти намагалися вивезти з Іспанії золоті експонати

Повʼязані теми:

Наступна публікація