Справа Шеремета: родичі та друзі затриманих розпочинають акцію "200 днів брехні"

Сьогодні підтримати Антоненка та Кузьменко прийшли під ізолятор.

Сьогодні, 25 червня, біля ізолятора тимчасового тримання МВС у Києві відбувається акція на підтримку затриманих у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. На події зібрались родичі Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко та відомі артисти, передає кореспондент ТСН.

Підтримка затриманих анонсує старт великої всеукраїнської інформаційної кампанії "200 днів брехні". Безпосередньо 200 днів від затримання наступає 28 червня, а сьогодні друзі затриманих проводять анонсну подію. В рамках кампанії обіцяють чимало великих акцій, зокрема вже на 4 липня заплановано марш у Києві.

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко.

Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження. 

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Павла Шеремета вбили в центрі Києва 20 липня 2016 року. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Повʼязані теми:

Наступна публікація