"Спецоперація проти мене особисто": Кличко – про обшуки у КМДА та на комунальних підприємствах Києва

"Спецоперація проти мене особисто": Кличко – про обшуки у КМДА та на комунальних підприємствах Києва

Мер Києва наголосив, що за деякими справами місто передало матеріали ще два роки тому.

Києвом прокотилася хвиля обшуків. Працівники Фіскальної служби разом зі столичною прокуратурою перевіряли департаменти КМДА та комунальні підприємства міста. Міських чиновників підозрювали у мільйонних розкраданнях та закидали їм ухиляння від податків, махінації на закупівлях, незаконне виділення площ та відкати.

Мер Києва Віталій Кличко назвав такі дії спецоперацією проти нього особисто.

Про це він написав у Telegram.

"Останніх кілька днів відбувається атака на столичну владу, спрямована проти мене особисто. І все це подається під виглядом боротьби з корупцією. Блискавичної боротьби… Називають якісь мільйони, десятки мільйонів гривень. Маніпулюють інформацією, лунає відверта брехня", - написав він.

Кличко наголосив, що міська влада завжди співпрацює з правоохоронними органами і допомагає в розслідуванні справ про фінансові порушення. КМДА постійно здійснює внутрішні фінансові аудити і передає правоохоронцями матеріали щодо виявлених порушень.

Від 2015 року Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА:

  • здійснив 385 перевірок;
  • передав матеріали за 316 об'єктами аудиту;
  • за ними зареєстровано 168 кримінальних проваджень або матеріали долучені до порушених раніше кримінальних справ.

За всіма кримінальними провадженнями правоохоронці підготували 52 повідомлення про підозру. За 27 передали обвинувачувальні акти до суду.

"За деякими справами місто передало матеріали два роки тому. Наприклад, стосовно департаменту соцполітики. А деякі комунальні підприємства вже двічі надавали документи на вимогу правоохоронців, а зараз ті прийшли шукати документи знову! Ну це ж все шите білими нитками", - зазначив він

За словами Кличка, смішно чути, що, мовляв, ніякої політики. "Просто – велика спецоперація. Так, спецоперація! Але проти мене особисто", - підсумував міський голова.

Нагадаємо, 11 травня столичні правоохоронці прийшли з обшуками до комунального об'єднання "Київзеленбуд" з підозрою в ухиленні від сплати податків.

Згодом, 12 травня, прокуратура завітала до "Київавтодору", де шукала первинну фінансову документацію щодо нібито ухилення від сплати податків на суму 18,6 млн грн. Цього ж дня обшуки проводили в будівлях КМДА та "Спецжитлофонду", а також у будівлі "Київміськсвітла".

13 травня силовики перевіряли департамент містобудування та архітектури, а також "Київський метрополітен" та "Київавтошляхміст".

Новини України: у КМДА та комунальних підприємствах столиці провели обшуки

Новини України: у КМДА та комунальних підприємствах столиці провели обшуки

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація