Скільки киян дозволять п'яному сісти за кермо. Експеримент ТСН

Скільки киян дозволять п'яному сісти за кермо. Експеримент ТСН

Фото: pixabay.com

Практичне дослідження мало несподівані наслідки – скоєння кримінального злочину.

Активісти, які борються з пияцтвом за кермом, упевнені, що такий випадків значно поменшало б, якби рідні та друзі не дозволяли нетверезим водіям керувати автомобілем. Журналісти вирішили перевірити, чи готові кияни не дозволити сісти за кермо п'яному незнайомцю, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Для цього були встановлені приховані камери, а доброволець виконував роль нетверезого, що намагається відкрити свою машину в центрі Києва, але в нього дрижать руки, тому він звертається по допомогу до перехожих. Поряд стоїть недопита пляшка з нібито вином. При цьому "актор" імітував незв'язне мовлення та поводився, як зазвичай нетверезі люди.

ТСН перевірила, чи готові перехожі зупинити п'яного водія, який сідає за кермо

ТСН перевірила, чи готові перехожі зупинити п'яного водія, який сідає за кермо

Експеримент тривав протягом години. За цей час дві компанії проігнорували прохання актора-аматора. Іще вісім таки відкрили двері машини, хоч часто і попереджали про те, що сідати за кермо не варто, та пропонували викликати таксі. Дехто навіть сфотографував машину та номерні знаки та збирався дзвонити до поліції – принаймні, так пояснювали в інтерв'ю.

А одна компанія чоловіків скористалася зі стану водія та, відкриваючи машину, поцупила в нього гаманець. Аферисти спрацювали технічно – швидко передавали вкрадену річ один одному, а коли з'явилися телекамери, викинули її та кинулися врозтіч. ТСН написала заяву до поліції та передала правоохоронцям відзняті матеріали – доказ вчинення злочину.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація