Скандальний будинок-"монстр" на Подолі може провалитися у метро - депутатка Київради

Скандальний будинок-"монстр" на Подолі може провалитися у метро - депутатка Київради

Фото: УНІАН

Заселення будинку із зайвими поверхами може мати кричущі наслідки, каже чиновниця.

Під час заселення людьми скандальний будинок за адресою Нижній Вал, 27-29 у Києві, відомий як "монстр на Подолі", може просто провалитися у метро. Про це під час пресбрифінгу щодо ситуації навколо вказаної забудови заявила депутатка Київради та членкиня постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування Ольга Балицька.

За її словами, якщо би довелося перераховувати усі порушення, з  якими зведено цей будинок, не вистачило би і пресконференції. Вона наголосила, що стоїть будинок на території, де розташовані інженерні мережі стратегічного значення, лінії метрополітену, два міських колектори, газопровід, водогін і тепломережа.

"Я особисто не є експертом містобудівельним, але те, що чула від них: якщо цю будівлю заселити просто зараз, заїдуть всі люди, які там потенційно можуть жити та завезуть меблі, вона просто впаде в метрополітен. Це кричуще порушення права людини на життя", - наголосила Балицька.

Вона додала, що завтра, 27 листопада, відбудеться засідання Господарського суду щодо демонтажу незаконно добудованих поверхів.

Зайві поверхи на "Подільському монстрі" добудували ще у 2014му році. Будинок і досі не заселений, а підземний перехід під ним - перекритий. 

У Києві виріс новий будинок, який уже прозвали «подільським монстром»

У Києві виріс новий будинок, який уже прозвали «подільським монстром»

 

 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація