Скандальна надбудова на Майдані: власниця каже, що будівництво законне. Керівництво міста заперечує

Скандальна надбудова на Майдані: власниця каже, що будівництво законне. Керівництво міста заперечує

Фото: скриншот з відео

Будинок у центрі столиці звели 1952 року.

Власниця скандальної надбудови на Майдані планує зробити таку саму з іншого боку. Жінка каже що її роботи законні і нібито погоджені з керівництвом міста. Своєю чергою, керівництво міста каже, що нічого ні з ким не погоджувало. Що відбувається на даху будинку в самісінькому центрі Києва, у сюжеті ТСН.19:30.

Будинок у центрі столиці звели 1952 року. Він входить у єдиний архітектурний ансамбль, зведений після Другої світової і теоретично мав би бути під охороною як пам'ятка. Проте, як кажуть свідки, перебудова триває вже місяць. 

Незважаючи на скандал, робітники зводять мансарду на історичній будівлі. На висоті сьомого поверху будівельники працюють без страховки. Поки опалубка з правого крила даху стигне, монтажники-висотники ламають дах ліворуч.

Двері одинадцятої квартири, мешканців якої якраз і звинувачують у спробі незаконної забудови, прикрашає карпатський оберіг від нечистої сили та наліпка "Адвокатська таємниця".

Тим часом на задньому дворі будинку, робітники благоустрою, за сприяння поліції Києва, намагаються загнати в двір вантажівку, щоб вивезти будівельні матеріали. Власник будматеріалів каже, що будівництво законне.

Власниця надбудови на домі у центрі Києва планує зробити таку саму з іншого боку

Власниця надбудови на домі у центрі Києва планує зробити таку саму з іншого боку

Чиновник державної архітектурно-будівельної інспекції розводить руками. Каже що в них уже готовий припис. Але вручати його нІкому. А поліцію викликали на нього.

Власниця квартири, яку вдалося розшукати ТСН, каже, що її будівництво має всі дозвільні документи.

На скандальне будівництво прибуло керівництво місто – троє заступників столичного мера: В’ячеслав Непоп, Валентин Мандрієвський і Марина Хонда. Запитань журналістів вони уникали, але провели нетривалу нараду в дворі дому. Сам міський очільник звернувся до прем'єра Олексія Гончарука з проханням посилити відповідальність за незаконне будівництво.

Кореспондент ТСН Дмитро Святненко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація