Син Шуфрича на Bentley збив пішохода. Все про резонансну аварію в центрі Києва

Син Шуфрича на Bentley збив пішохода. Все про резонансну аварію в центрі Києва

Фото: ТСН.ua

Шуфрич-молодший під час ДТП був тверезим і тепер співпрацює зі слідством. Постраждалий у цей час пребуває в реанімації у вкрай важкому стані.

Увечері в суботу, 26 серпня, син нардепа Нестора Шуфрича, Шуфрич Нестор Несторович збив перехожого. Постраждалий вижив, його госпіталізували.

МІСЦЕ Й ОБСТАВИНИ АВАРІЇ

ДТП сталася близько 22:30 у центрі Києва, на перетині вулиць Шота Руставелі і Рогнідинської, безпосередньо на пішохідному переході.

За словами свідків, автомобіль рухався з великою швидкістю. А судячи з відео з камери спостереження, автомобіль почав гальмувати лише після зіткнення. Гальмівного шляху на асфальті немає. Від удару постраждалого відкинуло на кількадесят метрів від переходу.

ТСН вдалось отримати кадри ДТП за участю сина Шуфрича

ТСН вдалось отримати кадри ДТП за участю сина Шуфрича

Для з'ясування обставин і механізму автопригоди будуть проведені експертизи, зокрема технічного стану машини, автотехнічна та фототехнічна.

Нестор пройшов тест на визначення стану сп'яніння і дослідження в лікарні, в результаті чого з'ясувалося, що він був тверезий і не мав ознак наркотичного сп'яніння.

АВТО

Шуфрич-молодший їхав на автомобілі Bentley, який йому не належав, а був наданий приватним підприємцем для знімань кліпу його товариша, реп-виконавця, відомого під сценічним ім'ям Pabl.A, на парковці клубу FreeДом.

Аварія сталася саме, коли Шуфрич-молодший їхав повертати автомобіль власнику. Сам виконавець перебував при цьому на передньому пасажирському сидінні.

Після пригоди авто вилучили і забрали на арештмайданчик.

ПОСТРАЖДАЛИЙ

Постраждалий - 31-річний житель Херсона Олексій Мельниченко, який приїхав у столицю на заробітки.

В аварії чоловік отримав перелом гомілки, передпліччя, а також закриту черепно-мозкову травму.

Першу допомогу йому надав син головного рабина України Моше Асмана. Побачивши аварію, він побіг до синагоги за медичним рюкзаком першої необхідності та встиг зупинити кровотечу, доки приїхала швидка, яка доправила постраждалого до 17-ї столичної лікарні.

Після наїзду постраждалий залишався у притомному стані і спілкувався з лікарем. Проте пізніше з'ясувалося, що чоловік перебував у реанімації у непритомному стані.

Наразі стан потерпілого оцінюється як вкрай важкий. Йому вже провели одне операційне втручання і планують друге на завтра, а саме нейрохірургічну операцію. Зараз Мельниченко вже самостійно дихає і перебуває у свідомості.

До лікарні прибули два ізраїльських лікарі - нейрохірург та реабілітолог, - яких для збитого Мельниченка найняв батько горе-водія. Батька Мельниченка вмовили, щоб син продовжив лікування у приватній лікарні.

Крім того, стало відомо, що до Києва прибули брат і батько потерпілого.

ПОЯСНЕННЯ ШУФРИЧА

На аварію оперативно відреагувала прес-служба самого нардепа Нестора Шуфрича, яка опублікувала повідомлення на сторінці у Facebook. У ньому, зокрема, наголошувалося, що 23-річний син нардепа не залишив місце аварії, а вступив у контакт з поліцією і почав давати пояснення.

Стверджувалося також, що він добровільно в супроводі адвоката і брата Олександра пройшов наркологічну експертизу, яка показала повну відсутність алкоголю, що було зафіксовано відеозніманням.

"Народним депутатом Нестором Шуфричем дано розпорядження надати максимальну допомогу потерпілому, забезпечити найвищий рівень медичного забезпечення, а в разі тимчасової втрати працездатності або інших негативних наслідків того, що сталося, забезпечити компенсацію, в тому числі за принесену моральну шкоду", - йшлося у повідомленні.

Водночас очевидці повідомляли у Facebook, що після ДТП на місце прибув невідомий, який представився співробітником поліції, але не пред'явив документи. Він начебто намагався перешкоджати фото- та відеозніманню, але після того, як свідки передали свідчення поліції, поїхав.

Мати Шуфрича-молодшого повідомила, що той наразі перебуває вдома у стані шоку, але тікати нікуди не збирається. Сам хлопець нічого не коментує.

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

За фактом ДТП поліція порушила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці також повідомили, що син Шуфрича співпрацює зі слідством, а його закордонний паспорт долучено до матеріалів кримінального провадження.

За таке правопорушення "світить" від 3 до 8 років позбавлення волі. "Але з урахуванням того, що син Шуфрича не був судимий, раніше не мав проблем із законом, суд може призначити умовне покарання у вигляді великого штрафу плюс умовне позбавлення волі", - зауважив нардеп і радник голови МВС Антон Геращенко.

Сину Шуфрича загрожує від 3 до 8 років за ґратами

Сину Шуфрича загрожує від 3 до 8 років за ґратами

"Попередньо можна сказати, що пішохід переходив через пішохідний перехід, тому водій повинен у будь-якому випадку його пропускати. Швидше за все, провина водія тут буде очевидною для суду", - підсумував нардеп.

Геращенко додав, що вирок Шуфричу-молодшому скоріш за все не буде надто суворим, оскільки той не тікав з місця аварії і співпрацює зі слідством.

Наразі поліція готує документи про підозру та має передати їх прокуратурі на затвердження, після чого Шуфричу-молодшому мають оголосити про підозру.

Нагадаємо, що 18 серпня автомобіль відомого львівського бізнесмена Петра Димінського став учасником аварії, в результаті якої загинула молода жінка. ЗМІ писали, що Димінський був присутній на місці аварії. Очевидці аварії розповіли, що він закрився в позашляховику охорони, а охоронець бізнесмена – Андрій Борщ – заявив, що саме він був за кермом Mercedes S 65 AMG – машини, яка врізалася в інший автомобіль.

Галицький районний суд Львова взяв охоронця під арешт терміном на два місяці без можливості внесення застави. А 26 серпня Димінський вдруге проігнорував виклик до поліції

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація