Сім'я загиблого у Києві індуса-двірника у відчаї: не може заплатити за транспортування тіла

Сім'я загиблого у Києві індуса-двірника у відчаї: не може заплатити за транспортування тіла

У поліції кажуть, репатріацію оплатить посольство, у відомстві ж чіткої відповіді не дають.

Сім'я померлого 37-річного індуса Автара С., який працював двірником в Києві, у відчаї. Рідні чоловіка, якого знайшли мертвим 14 січня у розбитому автобусі на Борщагівці, не знають, хто оплатить репатріацію його тіла на батьківщину.

Брат покійного розповів нам, що така послуга коштує 3 тисячі доларів, але для сім'ї ця сума непідйомна. Мати і сестри Автара мешкають в Індії, а брат — у Німеччині, родина не має змоги, ані організувати транспортування тіла, ані за нього заплатити.

У поліції ТСН.ua розповіли, що нині тіло Автара у морзі, проводилася судово-медична експертиза. Згодом його заберуть співробітники посольства. Репатріація — за їхній рахунок, а коли саме заберуть, це вирішуватиме слідчий, говорить нам речниця Святошинського райуправління Нацполіції Києва Тетяна Мельник.

Тим часом у Посольстві Індії в Україні ТСН.ua не змогли дати чіткої відповіді, хто візьме на себе ці витрати.

"Не можу нічого сказати з приводу цього питання, зараз воно вирішується. Але загалом це робить посольство. Транспортування буде оплачуватись, якщо у сім'ї таких грошей немає, посольством", — прокоментували у відомстві 20 січня й попросили зателефонувати наступного дня для уточнення інформації.

Як раніше повідомляв ТСН.ua, 37-річний Автар трагічно помер у Києві 14 січня. Чоловік працював двірником, щоб заробити грошей і виготовити документи, які у нього вкрали. Свою роботу виконував сумлінно, розповідають сусіди, і додають, що чоловік був добрим і нікому не відмовляв у допомозі. Утім, в іноземця виникли проблеми із здоров'ям, він потрапив в реанімацію, але вже за три дні, із незрозумілих причин, опинився на вулиці. Зайти до своєї єдиної нічліжки у підвалі він не зміг, адже той виявився зачиненим. Знайшли Автара в тоненькій сорочці, джинсах і одному кросівку в розваленому автобусі на вулиці, яку він прибирав. У цей день у столиці лютував мороз.

За словами поліції, смерть чоловіка настала в результаті гострої ішемічної хвороби серця.

На столичній Борщагівці в покинутому автобусі знайшли тіло двірника-іноземця

На столичній Борщагівці в покинутому автобусі знайшли тіло двірника-іноземця

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація