Школи і дитсадки Києва через негоду зачинили: як минув перший день дистанційки

Школи і дитсадки Києва через негоду зачинили: як минув перший день дистанційки

Ілюстрація / Фото: УНІАН

Деякі батьки скаржаться, що їх пізно поінформували про закриття шкіл і садочків.

У Києві через складні погодні умови на два дні зачинили школи та дитячі садки. Батькам, які дізналися про рішення влади увечері 10 лютого, єдиним виходом було взяти малюків на роботу або ж самим перейти на дистанційку.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Для дітей рішення столичної влади було нині лише в радість. Із малюками насолоджуються сильним снігопадом і дорослі. Ті батьки, які не змогли залишитися вдома, залишали малюків на бабусь чи дідусів. 

А от Світлана разом сином-п'ятикласником перейшла на онлайн-роботу. Микита за часи пандемії до дистанційного навчання звик. Але каже, що для нього все ж ліпше вчитися в школі. А для мами дистанційка зручніша, адже не потрібно стояти в заторах.

"На перерві можна з кимось поговорити, побігати, позайматися своїми справами", - каже школяр. 

А от інша киянка Ірина залишитися вдома сьогодні не могла. Надто пізно дізналася про закриття шкіл і знайти тимчасову няню для 7-річної Софії не вдалося. Тому змушена була брати її на роботу. 

"У мене було багато сьогодні заплановано справ, які я не могла перенести. Тим паче в такий пізній час. Якби це було раніше, я б можливо домовилася, залишилася вдома", - каже мама школярки Ірина Деменюк.

Водночас у Київській області та великих містах біля столиці більшість шкіл та дитсадків вирішили не зачиняти. В обладміністрації кажуть, що на дистанційне навчання довелося відправити лише невелику частину сільських шкіл, до яких дістатися дітям складно. 

"Дистанційне навчання теж добре. Але коли ходиш в школу, ти бачиш однокласників. Не вистачає спілкування просто", - зауважує школярка

Новини України: як у столиці батьки дали раду несподіваним вихідним їхніх дітей

Новини України: як у столиці батьки дали раду несподіваним вихідним їхніх дітей

Повʼязані теми:

Наступна публікація