"Щоб закінчити війну на Донбасі". Вандал пояснив зруйнування меморіалу Небесної Сотні у Києві

"Щоб закінчити війну на Донбасі". Вандал пояснив зруйнування меморіалу Небесної Сотні у Києві

"Щоб закінчити війну на Донбасі". Вандал пояснив зруйнування меморіалу Небесної Сотні у Києві

Фото: скриншот з відео

До рішення суду затриманий перебуватиме під вартою.

Затриманий поліцейськими за руйнування монумента загиблим героям на алеї Героїв Небесної Сотні у центрі столиці вандал заявив, що зробив це навмисно.

Про це написав спікер Національної поліції Ярослав Тракало у Facebook.

Підозрюваний виявився 43-річним уродженцем Луганська, який приїхав до Києва з Криму.

"Зруйнував монумент Небесній сотні, бо після подій на Майдані почалася війна на Донбасі і Україна лишилася без Криму. Я зробив це спеціально, щоб закінчити війну на Донбасі і припинили вбивати людей", - так він пояснив правоохоронцям свій вчинок.

Наразі з чоловіком працюють слідчі. Відомості за цим фактом внесені до ЄРДР за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу (Умисне пошкодження майна). До рішення суду затриманий перебуватиме під вартою.

"Не виключено, що, після вивчення усіх обставин та допиту підозрюваного, поліція змінить кваліфікацію і санкцію статті - на більш жорстку", - кажуть у поліції.

"Я сделал это специально - чтобы закончить войну на Донбассе...", - так пояснює свій ганебний вчинок затриманий поліцейськими за руйнування монумента загиблим героям на алеї Героїв Небесної сотні - 43-річний уродженець Луганська, який приїхав до столиці України з Криму. Приїхав не до Москви, Ростова, Донецька чи Луганська. А в Київ. Щоб закінчити війну на Донбасі, ага. Наразі з ним працюють слідчі. Відомості за даним фактом внесені до ЄРДР за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу (Умисне пошкодження майна). До рішення суду затриманий перебуватиме під вартою. Не виключено, що, після вивчення усіх обставин та допиту підозрюваного, поліція змінить кваліфікацію і санкцію статті - на більш жорстку.

Опубликовано Iaroslav Trakalo 5 октября 2017 г.

Нагадаємо, сьогодні, 5 жовтня, на Алеї Героїв Небесної Сотні стався акт вандалізму: було розбито пам'ятну плиту. Підозрюваного було затримано. Ним виявився мешканець Севастополя, 1974 р.н. Наразі, він перебуває у відділку поліції, де слідчі будуть приймати рішення про притягнення його до відповідальності. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація