Ще один заступник Кличка відмовився писати заяву на звільнення

Ще один заступник Кличка відмовився писати заяву на звільнення

Фото: УНІАН

Спасибко стверджує, що Кличко не пояснив йому причину звільнення.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко відмовляється писати заяву на звільнення за власним бажанням, як того просив мер Києва Віталій Кличко.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Заяву про звільнення писати не планував, не писав і в цих обставинах писати не буду", — заявив Спасибко.

Як додав чиновник, минулого тижня Кличко справді звернувся до нього з проханням написати заяву про звільнення, втім не пояснив причину та нібито не мав нарікань на роботу. У відповідь Спасибко попросив час на роздуми та пошук нової роботи або ж можливість перевестись, після чого дізнався зі ЗМІ про своє звільнення.

"Як мені стало відомо зі ЗМІ, причиною мого можливого звільнення стало неподолання мною гострих питань, повʼязаних із Генпланом міста", — повідомив Спасибко.

Він також зазначив, що отримав розпорядження № 1677 від 20.09.2019, у якому вказано, що контролювати департамент містобудування та архітектури та департамент земельних ресурсів буде інший заступник. "Можливо, перерозподіл сфер впливу і був основною метою всіх цих дій", — підкреслив чиновник.

Друзі, маю прокоментувати заяву голови КМДА Віталія Кличка щодо мого можливого звільнення. По-перше, заяву про...

Опубліковано Александром Спасибком Вівторок, 24 вересня 2019 р.

Учора, 23 вересня, під час пресконференції мер Києва та голова КМДА Віталій Кличко заявив про те, що попросив своїх заступників Дмитра Давтяна та Олександра Спасибка написати заяви про звільнення, а новим радником, який згодом обійме посаду заступника "з широкими повноваженнями", призначив Максима Бахматова. Заступник голови КМДА Дмитро Давтян вже заявив про те, що не має намірів звільнятися зі своєї посади.

Нагадаємо, 16 вересня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про внесення змін до закону "Про столицю України - місто-герой Київ". У прикінцевих та перехідних положеннях ідеться про проведення дострокових виборів міського голови Києва, які можуть бути призначені на 8 грудня 2019 року. Перед тим, 12 вересня Кличко збирав лідерів фракцій Київради для консультацій з приводу дострокового припинення її повноважень.

Водночас, народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Ткаченко звернувся до прем'єра Гончарука з проханням провести аудит роботи міського голови Києва Віталія Кличка та КМДА. Згодом глава уряду України розпорядився провести аудит діяльності Київської міської державної адміністрації та окремих столичних райдержадміністрацій. 

Віталій Кличко звернувся до парламенту щодо призначення перевиборів до Київради

Віталій Кличко звернувся до парламенту щодо призначення перевиборів до Київради

Повʼязані теми:

Наступна публікація