Руйнівний вибух у багатоповерхівці в Києві не міг статися лише через витік газу - інженер

Руйнівний вибух у багатоповерхівці в Києві не міг статися лише через витік газу - інженер

Фото: МВС

На думку фахівця, трагедія могла статися через втручання до системи газопостачання.

Потужний вибух в 10-поверховому житловому будинку в Києві на Позняках не міг статися лише через витік природного газу.

Про це заявив заступник голови правління компанії з виробничих питань - головний інженер "Київгазу" Андрій Лях на комітетських слуханнях парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

"З того, що я бачив у своєму житті, а я в компанії "Київгаз" працюю 22 роки. Руйнування дуже сильні, і такі руйнування не міг спричинити витік газу. Те, що я чув, що поки є експрес-тести, які свідчать, що там нібито вибухової речовини немає. Це говорить про те, що там об`ємний вибух газу стався. Об`ємний вибух газу може статися внаслідок (вибуху - прим.ред.) як метану, так і пропану, бутану та інших газів, зокрема інертних, водню наприклад", - пояснив він.

Також інженер зазначив, що якщо причиною трагедії виявиться вибух суміші повітря і метану, це означатиме щонайменше втручання до системи газопостачання.

На думку Ляха, у зв’язку з цим звинувачувати у трагедії працівників "Київгазу" поки що точно не варто.

Нагадаємо, вибух у багатоповерхівці на Позняках у Києві стався 21 червня. Його причину поки з’ясовують. Утім, правоохоронці вже порушили кримінальне провадження за статтею порушення правил безпеки при поводженні з газом. Після пошукової операції у місті вирішуватимуть долю секції, де здетонувало. Вибух забрав життя п'яти осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація