"Розумні камери": на Київщині запрацювала система відеоспостереження із функцією розпізнавання облич

"Розумні камери": на Київщині запрацювала система відеоспостереження із функцією розпізнавання облич

На Київщині запрацювала система відеоспостереження із функцією розпізнавання облич / Фото: Поліція Київської області

Ця система допомагає в пошуку зниклих людей і злочинців та дозволяє поліції працювати швидше й ефективніше.

На Київщині запрацювала система відеоспостереження із функцією розпізнавання облич. 500 "розумних камер" інтегрували в проєкт "Безпечна Київщина", який уже має дві тисячі таких точок.

Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов.

Ця система допомагає в пошуку зниклих людей і злочинців та дозволяє поліції працювати швидше й ефективніше. Зокрема, вже вдалося розкрити навмисне вбивство у Фастові. За світлиною загиблої людини аналітики-криміналісти змогли відтворити останні години її життя і знайти вбивцю, який переслідував свою жертву. Нова система також допомагала шукати дітей та ловити крадіїв.

"Розумні камери" можуть шукати людей навіть за кольором одягу. А ще - допомагають військовим відстежувати атаки "Шахедів" та рух диверсантів.

"Є диверсійно-розвідувальні групи, вони маскуються під цивільних осіб, був запит на встановлення осіб, які мають оперативний інтерес і могли пересуватися під документами прикриття, тому термінове впровадження цієї системи стало першим, що вимагали від нас військові", - повідомив начальник ГУ Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов.

Нагадаємо, сили ППО збили всі російські ракети над Києвом та областю в ніч проти 18 травня. Поліція вже показала уламки уражених ворожих цілей.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація