Розповідала студентам дивні речі: стало відомо, за що відсторонили скандальну викладачку Більченко

Розповідала студентам дивні речі: стало відомо, за що відсторонили скандальну викладачку Більченко

Фото: facebook.com/yevzhik

У Євгенії Більченко виявили сумнівні знання, як для професорки національного університету.

Професорку кафедри культурології Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенію Більченко, яку звинуватили в українофобстві, відсторонили від викладання не лише через її критику мовного закону. Виявляється, у керівництва вишу з’явилися сумніви у профпридатності Більченко.

Про це повідомляє Vgorode.

"У Стародавньому Єгипті робили операції на серці"

Зокрема, у викладачки виявили сумнівні знання, як для професорки національного університету. Робоча група, яка розслідує усі публічні заяви Більченко та її лекції, виявила, що викладачка давала студентам неточну інформацію.

"У проаналізованих лекціях наявні помилки, які ставлять під сумнів володіння Є.В. Більченко необхідними для професора знаннями, наприклад: нібито в Стародавньому Єгипті вирощувалася кукурудза, робилися хірургічні операції та писалися трактати з хірургії (особливо дивним є твердження, що єгиптяни робили операції на серці)", – йдеться у попередньому висновку робочої групи.

Ще професорка Більченко стверджувала, що "єгиптяни винайшли шахи, фашизм виявився породженням Французької революції, а Освенцим породжено лібералізмом доби Просвітництва".

З огляду на суперечливі заяви Євгенії Більченко, робоча група звернулася до експертів. Більш детально досліджувати лекції пані Більченко будуть комісії культурологів, істориків, мистецтвознавців та філософів.

Фото: kiev.vgorode.ua

Порушила три закони

Загалом робоча група нарахувала три закони, які порушила професорка: "Про освіту", "Про вищу освіту" та "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Щодо останнього, то з’ясувалося, що більшість онлайн-лекцій Євгенії Більченко, які вона проводила для студентів бакалаврату та магістратури у рамках дистанційного навчання, були прочитані російською мовою.

Крім того, скандальну викладачку звинуватили у використанні мови ненависті під час лекцій для факультету філософії і суспільствознавства.

Нагадаємо, у середині лютого Євгенію Більченко відсторонено від роботи офіційним рішенням вченої ради від викладацької діяльності. Викладачка тимчасово не має право читати лекції. 

Зазначимо, що скандал з викладачкою НПУ ім. М. Драгоманова виник через її висловлювання стосовно переходу сферу обслуговування в Україні на державну мову. Більченко назвала його "маразмом", а Україну - "лімфовузлом на тілі американської колонії". У профспілці вишу висловлювання колеги назвали "антиукраїнськими".

Повʼязані теми:

Наступна публікація