Розмальований у скелета дог наводить жах на лівий берег Києва

Розмальований у скелета дог наводить жах на лівий берег Києва

Розмальований у скелета дог наводить жах на лівий берег Києва

Агресивний пес кидається і шматує інших собак на очах у господарів.

На лівому березі столиці наводить жах на киян агресивний розфарбований аргентинський дог. Напередодні він ледь не загриз лабрадора, і це вже не вперше, коли пес кидається на інших собак, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"У мене на той момент було враження, що мою собаку з’їдять і більше в мене не буде собаки. Було дуже багато крові, я нічого не могла зробити", - каже власниця лабрадора Настя. Вона досі без сліз не може говорити про те, що сталося – як зазвичай, гуляла  біля  Дніпра зі своїм Маріо, аж раптом на нього накинувся дог. Сутичка собак тривала близько 15 хвилин, за цей час Маріо протягнули метрів із 50. Настя кричала та била нападника, але марно. Відтягнути дога вдалося аж чотирьом рибалкам, які прибігли на крик. У результаті в Маріо роздерті вуха й щока, прокушена ліва лапа і накладені 27 швів.

Пес-агресор: у столиці розфарбований аргентинський дог нападає на інших собак

Пес-агресор: у столиці розфарбований аргентинський дог нападає на інших собак

Це вже не перший випадок коли нападав саме цей собака, бо він гуляє, де хоче, і без намордника. На власника дога Настя з чоловіком написали заяву в поліцію, чоловіку загрожує штраф 85 гривень і вилучення собаки. Патруль, який Настя викликала під час інциденту, так і не приїхав. За адресою власника дога ані собаки, ані її хазяїна журналісти не застали – коло хатинок на березі побачили лише його машину. Її знімальній групі показав Віталій, власник покусаного собаки. Він уже після інциденту приходив сюди, двері були відчинені й собака був на місці, вийшов і хазяїн. "Звичайна людина середніх років, 35 років. Собака весь розмальований, в кістках, ніби скелет. Почав його виховувати, бити – собака вибіг, він був без ошийника, без намордника", - розповів чоловік.

На телефон власника дога відповідає жінка та обіцяє знайти чоловіка, однак не передзвонює і не відповідає більше на дзвінки. За постановою Кабміну, кожен власник собаки має страхувати свою відповідальність за шкоду, яку пес може заподіяти, та мало хто робить це в реальності. Юристи зауважують, що покарати за нестрахування не можуть, натомість кінологи визнають, що в агресії пса винний лише його власник, бо аргентинський дог – мисливський, а не бійцівський пес, вони дружелюбні, але їх не можна бити. "Просто так розмальовувати собаку в скелет теж ніхто не буде. Справа не в породі. Ніколи не буває винний собака, завжди винний власник. Собака залишився без нагляду власника", - пояснюють фахівці.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Наступна публікація