Російські війська обстріляли цивільних у Бучі, коли ті чекали на евакуацію

Російські війська обстріляли цивільних у Бучі, коли ті чекали на евакуацію

Фото: Офіс генерального прокурора

Прокура розслідує цей факт як порушення законів та звичаїв війни.

Російські військові 11 березня відкрили вогонь зі стрілецької зброї по мирних людях, які очікували на евакуацію з Бучі в Київській області. Одна людина зазнала поранення.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Там наголосили, що органи прокуратури Київської області розпочали кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни.

Окрім того, у прокуратурі повідомили, що напередодні внаслідок чергової ворожої артилерійської атаки у Бучі було зруйновано житлові будинки, а місцевий житель зазнав осколкових поранень. 

В Ірпені внаслідок бойових дій вибухнув будинок, загинув чоловік.

Розпочато розслідування і за фактом обстрілу 11 березня російськими військами смт Баришівка Броварського району. Обстріл був здійснений крилатими ракетами, внаслідок якого поранень зазнали 6 цивільних, зокрема журналіст. Також пошкоджено житлові будівлі та частково зруйновано об'єкти інфраструктури.

Зауважимо, що 11 березня триває евакуація мирних жителів з населених пунктів, де ведуться активні бойові дії. Зокрема, кілька гуманітарних коридорів є у Київській області. До Києва евакуюють людей з Бучі, Гостомеля, Козаровичів, Андріївки, Микуличина, Макарова, Бородянки.

Фото: ТСН.ua

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація