Росіяни намагалися влаштувати свого агента на оборонний завод у Києві – СБУ

Росіяни намагалися влаштувати свого агента на оборонний завод у Києві – СБУ

Росіяни намагалися влаштувати свого агента на оборонний завод у Києві.

СБУ викрила двох російських шпигунів, які хотіли влаштувати свого агента до оборонного заводу у Києві.

Посадовці Міноборони та Міністерства економічного розвитку РФ завербували агента у Києві та намагалися влаштувати його на столичний оборонний завод. СБУ викрила двох російських шпигунів.  

Про це повідомила пресслужба Служба безпеки України.

Зловмисниками виявилися співробітник головного управління міжнародного військового співробітництвам іноборони РФ полковник Дмитро Гулій та заступник директора правового департаменту міністерства економічного розвитку країни-агресора Віталій Техтелєв.

На початку повномасштабного вторгнення вони дистанційно завербували мешканця Києва. Невдовзі чоловік отримав від них завдання – влаштуватися до однієї з оборонних компаній в столичному регіоні. Кінцева мета цього агента – збирати та передавати РФ розвіддані.

Таким чином російські посадовці намагались отримати секретну інформацію про наявне українське озброєння, яке надходить Силам оборони на фронт. Крім того, їх цікавили дані про наслідки російських ракетних ударів по критичній інфраструктурі Києва.
 
"У лютому 2023 року Служба безпеки затримала ворожого агента і повідомила йому про підозру у державній зраді. Під час розслідування співробітники української спецслужби "розкололи" затриманого – він надав персональні дані своїх "кураторів" з РФ", - розповіли правоохоронці.
 
У разі "захоплення Києва" вони обіцяли своєму агенту лояльне ставлення з боку окупантів.
 
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом росіянам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114 Кримінального кодексу України (шпигунство вчинене за попередньою змовою групою осіб).
 
Нагадаємо, СБУ затримала агента російської розвідки, яикй збирав дані про маршрути ЗСУ.

Читайте також:

Двоє родичів воюють проти України, а вона збирає для них гроші

Двоє родичів воюють проти України, а вона збирає для них гроші

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація