Роблять ксерокопії і несуть за це відповідальність: у КМДА розповіли, як виявляють підроблені спецперепустки

Роблять ксерокопії і несуть за це відповідальність: у КМДА розповіли, як виявляють підроблені спецперепустки

Перший заступник голови КМДА наголосив, що спецперепустки не можна дарувати в жодному разі / Фото: КМДА

На кожній перепустці є свій номер та голографічні знаки. Підробити їх достатньо складно, але можна відслідкувати, як саме вона потрапила до тієї чи іншої особи.

В столичній адміністрації на тлі скандалу зі спеціальною перепусткою співака Віктора Павліка роз’яснили, чи можна дарувати такі документи і чи можливо їх підробити.

Про це розповів Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА, журналістові ТСН.ua.

Поворозник наголосив, що спецперепустки не можна дарувати в жодному разі.

"Ну звичайно, що ні. Це ж не подарунок. Які можуть бути подарунки під час війни? Схожий випадок трапився у Львові, коли начальник поліції подарував перепустку, що дозволяє проїзд на площу Ринок, своїй подрузі. Тут така ж сама ситуація. Життя людей, на жаль, нічому не вчить…" - сказав він.

Щодо фактів підроблень такого документа та ступеня його захищеності, Микола Поворозник заявив про наявність номера та голографічних знаків на перепустках.

"На кожній перепустці є свій номер і голографічні знаки. Підробити їх достатньо складно, але можна відслідкувати, як саме вона потрапила до тієї чи іншої особи. Трапляються випадки, коли роблять ксерокопії перепустки і намагаються з її допомогою проїхати під час комендантської години. Правоохоронці вилучають такі документи, а за фактом порушення заводять кримінальне провадження. Такі випадки, на жаль, непоодинокі у місті", - додав заступник голови КМДА.

Нагадаємо, на ТСН.ua вже йшлося про те, як Віктор Павлік потішив дружину "подарунком для обраних" - спецперепусткою, яка дозволяє вільно пересуватися Києвом навіть у комендантську годину. Згодом у Мережі з'явилися меми про Віктора Павліка і спецперепустку.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація