Різані рани і опіки від газу: у поліції повідомили, скільки правоохоронців постраждало під час сутичок на Банковій

Різані рани і опіки від газу: у поліції повідомили, скільки правоохоронців постраждало під час сутичок на Банковій

Фото: МВС

Постраждалі силовики отримали травми від димових шашок і каміння.

У Києві на Банковій 14 серпня між представниками Нацкорпусу і правоохоронцями сталися сутичкиУ результаті постраждали щонайменше 7 правоохоронців, один військовослужбовець.

Про це повідомив очільник Національної поліції Ігор Клименко у коментарі одному з українських телеканалів.

Він підтвердив, що причиною сутичок є відмова учасників акції протесту проходити поверхневний огляд на предмет занесення на територію ОП заборонених небезпечних речей.

"Сталися сутички. Представники Нацкорпусу кидали у правоохоронців шини. Ті у відповідь застосовували сльозогінний газ", - сказав Клименко.

За його даними, серед постраждалих семеро правоохоронців та один військовослужбовець, який має поранення руки. Характер травм різний – усі від димових шашок і каміння.

Фото: МВС

Своєю чергою, агенція Інтерфакс-Україна з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляє, що один нацгвардієць отримав різані рани, ще семеро правоохоронців постраждали від газу.

Нагадаємо, на Банковій поблизу Офісу президента, де представники Нацкорпусу 14 серпня проводять акцію протесту, сталися сутички. У Мережі з'явилися відео, на яких видно, як під час заворушень розпорошували газ, пускали димові шашки та фаєри. Відомо, що правоохоронці застосували сльозогінний газ. Також, за інформацією деяких ЗМІ, сталася і потужна бійка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація