Радник Кличка хоче забудувати рекреаційний Жуків острів. Департамент земельних ресурсів КМДА звернувся до поліції

Радник Кличка хоче забудувати рекреаційний Жуків острів. Департамент земельних ресурсів КМДА звернувся до поліції

Фото: скриншот з відео

Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що острів має бути територією вільного доступу для всіх киян.

Департамент земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації звернувся до Національної поліції для перевірки законності відведення земель на Жуковому острові, які нібито планує забудувати ексзаступник та радник на громадських засадах голови КМДА Віталія Кличка, гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін.

Про це повідомили у пресслужбі мера Києва Віталія Кличка після оприлюднення розслідування журналістів Bihus.info про те, що в рекреаційній зоні планують побудувати багатоповерхові будинки.

"Землі столиці, що є рекреаційними зонами, не можуть забудовуватися висотками! Київські острови мають бути територіями вільного доступу для всіх киян і використовуватися винятково як зони відпочинку. Якщо бізнес хоче розвивати і облаштовувати такі території, потрібно працювати законно. Тому, переконаний, правоохоронні органи мають перевірити і законність відчуження землі на Жуковому острові і під яке використання це робилося", - заявив Віталій Кличко.

Як з’ясували журналісти, Рябікін вже побудував на Жуковому острові ресторанний комплекс та яхт-клуб "Маячок". Поруч із цією територією - 15 гектарів землі, які перебувають у власності та оренді підконтрольного Рябікіну кооперативу "Совські ставки".

За даними Bihus.Info, влітку 2019 року кооператив отримав від КМДА містобудівні умови для забудови ділянки, згідно з якими вона поділена на три частини: під маєток з відкритим басейном, ландшафтною галявиною, господарською та спортивними будівлями та власною причальною зоною; для меншого будинку зі спортивною та адміністративною будівлями та власним виходом до води; для закритої елітної бази відпочинку зі спортивними майданчиками та причалом.

Водночас у Генеральному плані усі ці території позначені як рекреаційні зони.

Сам Павло Рябікін коментувати ситуацію журналістам відмовився. 

Нагадаємо, раніше Жуків острів фігурував у справі проти нардепа Олеся Довгого, якого підозрювали у "розтраті майна в особливо великих розмірах". Політику закидали земельні махінації у столиці за часів роботи секретарем Київради. Йшлося про 45 гектарів землі на заповідному Жуковому острові, лише номінальна вартість котрих сягає 82 мільйони гривень.

Довгий запевняв, що останньою ланкою в ухваленні рішень Київради є міський голова – тоді це був Леонід Черновецький. Тож, мовляв, вимагати відповіді треба у нього.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація