Психіатри пояснили дивну поведінку "самогубці" з готелю на Хрещатику

Психіатри пояснили дивну поведінку "самогубці" з готелю на Хрещатику

Ані лікарі, ані поліцейські цікавості до врятованого порушника спокою не виявили.

Чотири години під палючим сонцем на висоті третього поверху провів чоловік, який вимагав до себе російського консула і погрожував самогубством. Із дипломатичної місії до нього ніхто не приїхав, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

О 10:00 ранку чоловік мав виселятися з готелю, натомість вийшов через балкон на сітку та почав погрожувати зістрибнути вниз. "Витримає і сто кілограмів, сітка міцна. Просто в нього ноги в напрузі, стоїть довго", - коментував хід подій охоронець готелю Віктор Якименко. Потенційний самовбивця вимагав російського консула, потім журналістів – натомість приїхали поліція, рятувальники та швидка. Психологи розпочали перемови, а місце під балконом огородили стрічкою. "Згідно міжнародних стандартів, заборонено використовувати сітку в таких випадках – потрібно тільки вмовляти людин", - пояснив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Роман Ткачук.

На Хрещатику чоловік впродовж чотирьох годин погрожував стрибнути з вікна готелю

На Хрещатику чоловік впродовж чотирьох годин погрожував стрибнути з вікна готелю

Медики швидкої приготувалися приймати пацієнта – розбитися можна, стрибнувши навіть із третього поверху. Переломів точно не уникнути. "І хребта, і кінцівок, і шиї – дивлячись, як падати буде", - кажуть вони. Перемовники дають чоловіку пити, інколи передають цигарки, а щоби витирати піт повісили рушник. Чоловік інколи спілкується з пресою – говорить, що є громадянином України та Канади, а його життя під загрозою. "Я намагався врятувати своє життя протягом трьох тижнів", - каже він. Психіатри, що приїхали за викликом, дистанційно ставлять діагноз: чоловік марить, можливо, під дією алкоголю чи психотропних речовин. Страшенна спека підігріває градус. "Його поведінка мотивується маячнею", - вважає Анатолій Тульчинський.

Через чотири години "самогубця" зрештою поліз назад у готель. У поліції до нього претензій не мають. "Ну, які це хуліганські дії? Я ж не лікар. Може, він прийняв алкоголь", - каже начальник Шевченківського управління поліції Києва Герман Приступа. На балконі чоловік просидів іще з годину – і зрештою вийшов пояснити свій учинок. "Те, що сьогодні відбулося, було кульмінацією кількох років", - заявив Тимур Кирилов. За його словами, в Донецьку живуть його батьки. "Багато ЗМІ говорять, що там війська російські. Я цьому не вірю зовсім", - каже "самогубця". Та додає, що проти нього існує таємнича змова. "Я міркую над тим, чи переживу цю ніч, чи ні", - каже чоловік. Хто і за що хоче його вбити – Тимур не зізнається, проте своїм демаршем задоволений. Ні поліції, ані медикам він зрештою залишився не цікавим.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація