Профільна комісія Київради підтримала петицію про знесення каплиці УПЦ МП біля музею історії

Профільна комісія Київради підтримала петицію про знесення каплиці УПЦ МП біля музею історії

Фото: УНІАН

Питанням займатимуться виконавчі органи.

Комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала електронну петицію щодо знесення незаконно встановленої на території Національного музею історії України каплиці УПЦ московського патріархату.

Таке рішення ухвалили під час засідання Комісії. 

Депутати рекомендували виконавчим органам влади Києва і міському голові вжити усіх передбачених законом заходів, аби усунути наслідки порушення законів, пов'язаних з будівництвом каплиці. 

Говорилося і про те, що юристи Київради, Державна будівельна інспекція, Департамент земельних ресурсів, Департамент містобудування та архітектури не надавали своїх дозволів на отримання в оренду землі і будівництва зазначеної будівлі. 

Нагадаємо, Міністерство культури підготувало позов до суду, який має допомогти знести МАФи московського патріархату, які поставили біля залишків Десятинної церкви. 

Також повідомлялося, що Апеляційний суд києва відпустив на поруки народних депутатів архітекторів Олексія Шемотюка і Олександра Горбаня, котрих підозрюють у підпалі каплички УПЦ Московського патріархату біля Національного музею історії України у Києві. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація