Проект нового парку на честь Героя України в Києві: громада району звернулась до Кличка

Дата публікації
Перегляди
3163
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Проект нового парку на честь Героя України в Києві: громада району звернулась до Кличка

В Дарницькому районі Києва місцеві мешканці закликали столичну владу і зокрема мера міста Віталія Кличка сприяти у створенні парку на честь загиблого на війні з росією Героя Сергія Машовця.

Так, вони звернули увагу місцевої влади, що станом на зараз на території так званого Дарницького парку тони викинутого будівельного сміття, валяються шини від автівок, а доріжки захаращені.

До війни жителі самостійно прибирали зелений масив, облагороджували територію. Їм була надана обіцянка реалізувати парк, який мав стати однією з найбільших зелених зон у місті. Місцеві жителі почали висаджувати дерева, зокрема ялинку, що мала стати символом початку парку. Недобросовісні люди, на жаль, спиляли це дерево.

Місцеві збирали підписи, аби столична влада підтримала ініціативу та допомогла облаштувати територію, але проект через війну відійшов на другий план. Проте умови для його реалізації вже є: зелені насадження, озеро, прокладені доріжки.

Чималий внесок у створення парку зробив житель Дарниці Сергій Машовець, який з перших днів вторгнення росіян відправився на передову. Виконуючи бойове завдання Герой України загинув, не побачивши новонароджену доньку. Його дружина продовжила справу чоловіка.

Наразі громадою району було надіслано звернення до мера Києва Віталія Кличка із проханням відновити проект, в пам’ять про полеглого Героя, який багато сил вклав у відбудову району. Громада зазначає, що для облаштування відпочинкової зони не потрібно виділяти кошти з бюджету міста, бо забудовник, який неподалік будує житловий масив, погодився профінансувати роботи, а також зробити цю зону більш безпечною - у житловому масиві планується укриття, яких не вистачає в районі.

Наступна публікація