У Київській області вакцинували першу лікарку: вона розповіла, як це було (фото)

У Київській області вакцинували першу лікарку: вона розповіла, як це було (фото)

Фото: Київська обласна держадміністрація

Тетяна Шульженко, яка першою отримала вакцину в Київській області, до процедури не готувалася.

У Київській області першим медиком, котрого вакцинували від коронавірусу, стала виконувачка обов'язків дорослого інфекційного відділення Броварської багатопрофільної лікарні Тетяна Шульженко. Жінка після вакцинації почувається добре.

Про це Тетяна Шульженко повідомила після процедури. 

Лікарка розповіла, що з її колег відмовилися вакцинуватися ті, хто перехворів на коронавірус і, відповідно, мають антитіла.

"Ті, хто перехворів. Вони відклали цю процедуру на потім", - сказала вона.

На запитання журналіста, чи підписувала лікарка будь-які документи про нерозголошення можливої побічної реакції, вона відповіла, що не підписувала нічого.

"Підготовки до вакцинації не було. З робочого місця одразу прийшла провакцинувалася і пішла працювати", - сказала вона.

Крім того, як інформує Київська ОДА, Тетяна Шульженко пояснила важливість вакцинації. За її словами, перебіг коронавірусу може бути дуже важким і навіть призвести до смерті, а медичні працівники щодня бачать наслідки COVID-19, а оскільки щеплення допомагає попередити інфікування, вона без вагань вирішила робити ін'єкцію.

"Вакцинування формує імунітет до вірусу та допомагає попередити інфікування. Проте навіть, якщо ви й захворієте, то перенесете хворобу значно легше. Саме тому я прийняла для себе рішення отримати щеплення і навіть встигла зробити це на самому початку вакцинальної кампанії в області", – зазначила Тетяна Шульженко.

Фото: Київська обласна держадміністрація
Фото: Київська обласна держадміністрація

Нагадаємо, що у двох областях вже отримали вакцини і розпочали робити щеплення. Так, першу вакцинацію в Україні отримав медик із Черкаської області. Він розповів, що після процедури почувається добре. Під час вакцинації, каже, що боляче не було, відчув лише введення ін'єкції.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація