Приїхав з РФ на Київщину вихваляти окупантів: екснардепу повідомили про підозру (фото)

Приїхав з РФ на Київщину вихваляти окупантів: екснардепу повідомили про підозру (фото)

Фото: Прокуратура міста Києва

Колишньому народному депутату України від "Партії Регіонів" Ігорю Маркову повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

Після повномасштабного вторгнення на окупованій Київщині чоловік разом із окупантами публічно пропагував їх дії та заперечував здійснення збройної агресії.

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

2014 року Марков виїхав на територію РФ, де вчиняв активні дії на шкоду суверенітету та незалежності України. Однак від 15 до 19 березня 2022 року підозрюваний перебував на тимчасово окупованій території України.

Висловлювання зрадника у подальшому поширили, у тому числі, на сторінці російського федерального телеканалу при Міністерстві оборони РФ у Мережі.

Крім того, 15 травня підозрюваний публічно виступив на загальноросійському телеканалі, взявши участь у проведенні інформаційної кампанії РФ. Зміст його виступу був направлений на підтримку тимчасової окупації частини території України Росією та створених нею псевдоорганів. Він публічно схвалював дії РФ і заперечував здійснення агресії стосовно жителів тимчасово окупованих територій. В подальшому цей виступ опубліковали на YouTube.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, у Києві валютні шахраї ошукали чоловіка на майже мільйон гривень. Двох зловмисників викрили, затримали та повідомили їм про підозру.

Спалити зрадника - в Херсонській області підірвали авто нардепа-колаборанта Ковальова

Спалити зрадника - в Херсонській області підірвали авто нардепа-колаборанта Ковальова

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація