"Прийде і обіймає мене": тренерка вбитої ракетою в Києві 9-річної Віки розповіла щемливі подробиці про дитину

"Прийде і обіймає мене": тренерка вбитої ракетою в Києві 9-річної Віки розповіла щемливі подробиці про дитину

Юна дзюдоїстка Віка Івашко загинула під час російського ракетного удару по Києву в ніч проти 1 червня / Фото: ТСН.ua

Віка жила лише з мамою, тато дівчинки помер близько півтора року тому від інсульту.

Стали відомі нові подробиці про 9-річну Вікторію Івашко, яка загинула зі своєю мамою внаслідок російського ракетного удару по столиці в ніч проти 1 червня.

Як розповіла в коментарі ТСН.ua тренерка цієї дівчинки, Діана Халматова, Віку вона знала протягом останніх трьох років.

"На дзюдо Віка прийшла за власним бажанням, займалася у нас близько трьох років, - розповідає пані Діана. - В групі новачків вона займалася близько року, було помітно, що її дуже зацікавив цей вид спорту. Віка дуже хотіла досягти великих результатів, потім, завдяки своєї цілеспрямованності, перейшла до більш підготовленої групи. Їй було важко, але вона досягла переведення до цієї групи, хоча це було не для новачків".

За словами тренерки, це була дуже спокійна та надзвичайно лагідна дитина. "Запам'яталося те, що, буває, Віка прийде і обіймає мене. Мабуть, дуже любила мене. Знаю, що жила дівчинка з мамою. На минулих вихідних дівчинка брала участь у міських районних змаганнях, виборола перше місце", - розповіла нам Діана Халматова.

Загибла під час обстрілу Києва 9-річна дзюдоїстка Віка Івашко здобувала свої перші спортивні нагороди / Фото: ТСН.ua

В класі, де навчалася Віка, розповідають, що вона була цілеспрямованою дитиною не лише в спорті.

"Від вчительки чула, що такої дитини, як Віка, у них у класі не було. Йдеться про те, що в той час, як інші на перервах бігають, граються, Віка брала книжку та читала. Можу додати, наскільки відомо, Віка жила з мамою. Тато дівчинки помер близько півтора року тому від інсульту", - розповіла нам киянка Марія, донька якої дружила з Вікторією.

"Ми з Вікою разом навчалися з першого класу, разом ходили на дзюдо. Вона дуже любила читати про Гаррі Поттера, на перервах полюбляла малювати аніме", - розповідає у присутності своєї мами однокласниця Вікторії Дар'я.

Після вчорашнього звірячого обстрілу росіянами Києва з’явилося фото, яке, за словами користувачів соцмереж, розриває серце. На світлині було зображено, як дідусь, схилившись, сидить біля накритого фольгою тіла цієї дитини.

Фото: Associated Press

Нагадаємо, дев'ятирічна дівчинка, яка загинула разом із мамою під час російського ракетного удару по Києву в ніч проти 1 червня, була дзюдоїсткою і щойно почала здобувати свої перші спортивні перемоги.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація